Kuyucak’ta 34 yıllık pide ustası

Kuyucak’ta 34 yıllık pide ustası

Kuyucak’ta eşi Perihan Türe ve oğlu Özgür Türe ile birlikte Başaran Pide salonunu işleten 46 yaşındaki 34 yıllık pide ustası Hasan Türe, Ramazan ayı dolayısıyla işlerini ikiye katladı.

A+A-

(GÜLAY ÖZTEKİN) Kuyucak’ın güler yüzlü esnafı Hasan Ustanın ünü Aydın il sınırlarını aştı. Başaran Mahallesi'nde 12 yıldır işlettiği Başaran Pide Salonu'nda müşterilerine sunduğu güler yüzlü hizmeti ve müşterilerinin damak tadına uygun leziz pideleri ile adından söz ettiren pide ustası Hasan Türe, Ramazan bereketi yaşıyor. Müşterilerinden gelen siparişleri karşılamakta zorlanan Hasan Usta'nın en büyük yardımcısı ise kendisi gibi pide ustası olarak yetiştirdiği eşi Perihan Türe. Türe çifti Ramazan ayında toplu siparişleri iftara yetiştirmek için canla başla çalışmaları ile dikkat çekiyor. 
Ramazan pidesi dahi yapamadığını söyleyen Hasan Usta, toplu iftar yemekleri için gelen siparişleri yetiştirmek için odun ateşinin yandığı sıcak pide fırının başında bir hayli ter dökerek yaptıkları kıymalı, peynirli yumurtalı, kuşbaşı kıymalı, tahinli pidelerle adlarından söz ettirmeyi başardı. 

HASAN USTA'NIN ÜNÜ AYDIN'I AŞTI
Günde yaklaşık 2 bin tek pide çıkaran Hasan Usta, “Ramazan ayı bereketiyle geldi. Normal günlerde de işlerim bir hayli iyi. Ramazan dolayısıyla her yerden toplu sipariş geliyor. Allah bereket versin. Sadece Başaran Mahallesi'yle kalmıyor. Pidesiyle ünlü namıdiğer Karacasu’dan dahi pide yemeye gelen müşterilerim olduğu gibi yolu Karacasu’dan geçen Antalya’dan gelen müşterilerim var. Buharkent’ten, Denizli’den özel pide sipariş eden, İzmir’den, İstanbul’dan günübirlik pide yemeğe gelen müşterim de var. Her yerde adımız namımız var. Sağ olsunlar gelen bir daha geliyor. Allah eksik etmesin. Ramazan’da işlerimizi ikiye katladık. Siparişleri yetiştirmek için karı koca çalışıyoruz. Oğlum ve çıraklarla birlikte pide yapmaktan başımızı kaldıramıyoruz” dedi. 

SEVGİLERİNİ KATIYORLAR
Herkesin Hasan Usta diye tanıyıp seslendiği Hasan Türe meslekte 34 yılını geride bırakmanın onur ve gururunu yaşıyor. “Durduk yere Hasan usta olmadım” diyerek sözlerine devam eden Türe, “Bu mesleğe 34 yılımı verdim. Mesleğimi çok severek yapıyorum. İşin sırrı, bir tutam kıyma, bir tutam peynir, un ve suyun yanında bir tutam da sevgimizi katıyoruz. Müşterinin damak tadını yakalayabilmek için kasabım, peynircim özeldir. Peynir kalmamışsa gideyim başka yerden alayım demem. İşime özel ihtimam gösteririm. Müşteri memnuniyetini esas alarak hizmet veriyoruz. Yolu buradan geçen herkesi pide yemeye davet ediyorum” diye konuştu.

hasan-ustanin-unu-aydin-sinirlarini-asti-108272-4be7fe3d4e6976df25f6a2efbfa19eb0.jpghasan-ustanin-unu-aydin-sinirlarini-asti-108272-515f9a2ee3b447efe408cfd640f65e76.jpghasan-ustanin-unu-aydin-sinirlarini-asti-108272-4543d1aecf923447890ceb3ddb204c1c.jpghasan-ustanin-unu-aydin-sinirlarini-asti-108272-a1ee2cf706d44fcf3aceb337e9bc0f50.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum