Kuzenler kaybetti

Kuzenler kaybetti
ABONE OL
Cumhur İttifakının Kuzen adayları İsmet Akın ve Ümmet Akın, seçim yarışında kaybeden isimler oldu.

(ŞERMİN ÇOLAK) İsmet Akın, Fuat Öndeş karşısında geride kalırken, Ümmet Akın ise Fatih Atay karşısında mağlubiyete uğradı.

Germencik Belediye Başkanı MHP’li Ümmet Akın, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında Cumhur İttifakının Efeler adayı olarak gösterildi. Akın, seçim süreci boyunca birçok çalışma gerçekleştirdi ve yaptığı bir açıklamada da en yakın rakibine 20 bin 500 oy fark atacağını iddia etti. Akın,  CHP’li  Millet İttifakı adayı Fatih Atay’ın aldığı 45,75 oy oranı karşısında 35,75 ile geride kaldı.

Bu süreçte Ümmet Akın’ın kuzeni İsmet Akın ise, Ümmet Akın’ın yerine Cumhur İttifakı adayı olarak Germencik’te aday gösterildi. İsmet Akın, CHP’li rakibi Fuat Öndeş karşısında geride kaldı. Öndeş yüzde 57,45 ile Germencik’in yeni başkanı oldu. Böylece 2014 seçimlerinde 40,3 ile MHP’nin olan Germencik CHP’ye geçti. 

Bilindiği üzere Ümmet Akın önce MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olarak yola çıkmış ve partisi tarafından aday gösterilmişti. Ancak Cumhur İttifakı kararıyla birlikte Akın’ın Büyükşehir Adaylığı Efeler Adaylığına çekildi.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.