Mavi bayraklar sahiplerine teslim edildi

Mavi bayraklar sahiplerine teslim edildi
ABONE OL
Kuşadası'nda bulunan Sevgi  Plajı'nda yaz sezonu için törenle mavi bayrak göndere çekildi. Etkinlikte cankurtaranların yüzme yarışı ise renkli görüntülere sahne oldu. 

KIYMET SARIYILDIZ - Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 2021 Mavi Bayrak ve Cankurtaran Yüzme Yarışması programı düzenlendi. Sevgi Plajı'daki Kuşadası Belediyesi'ne ait Ada Camping'de düzenlenen etkinliğe Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı  Seyfi Seyhan Süvari, Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Güneş Arkoç Gökçen, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törende  Kuşadası'nda ilk mavi bayrağın 1994 yılında dalgalandığı  belirtildi. Günümüzde ise 25'i plajlarda, bir mavi bayrağın da marinada dalgalandığı  ifade edildi. Mavi bayrak almaya hak kazanan işletmelere sertifikaları takdim edilirken ardından Sevgi Plajı'nın 2021 yılı mavi bayrağı alkışlar eşliğinde göndere çekildi. Daha sonra cankurtaranlar arasında yüzme yarışması düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan yarışmada derece elde edenlere madalya ve ödülleri  verildi.

TÜRKİYE 3'ÜNCÜ SIRADA
Törende konuşan TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege Bölge Koordinatörü Doğan Karataş, 2021 yılı itibariyle Türkiye'nin sahip olduğu 519 plaj ile dünyada İspanya ve Yunanistan’ın ardından 3. sırada yer aldığını belirtti. Mavi Bayrak çalışmalarında Aydın'ın Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Karataş, "Aydın’da 39 tane Mavi Bayrak bulunuyor. Bunların 25’i Kuşadası’nda, 14’ü de Didim’de dalgalanıyor. Aynı zamanda Kuşadası ve Didim’deki marinalarda da 1 tane Mavi Bayrak var" dedi. 

"SON HALİ GURUR VERİCİ"
Aydın'daki rakama dikkat çeken ve diğer tatil merkezlerine değinen Karataş, "Aydın’da bulunan 39 Mavi Bayrak, sadece 2 ilçemizden geliyor. Antalya, Muğla ve İzmir’de onlarca ilçe var. Bu bağlamda Aydın ve özellikle de Kuşadası, metreye düşen yoğunluk itibariyle Türkiye’de en fazla Mavi Bayrağı barındıran ilçelerimizin başında. Bugün ödül törenimizi gerçekleştirdiğimiz Sevgi Plajı da Mavi Bayrak sayesinde çok değişmiş. Son hali gerçekten gurur verici. Herkesin burayı görmesini isterim. Bu çalışmalarda emeği geçen Belediye Başkanımız Ömer Günel ile belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ÇERÇİOĞLU VE GÜNEL'E TEŞEKKÜR
Kuşadası'nın yıllardır Mavi Bayrak ve denizlerinin temizliği ile bilinen bir kent olduğunu belirten Baskan Yardımcısı Süvari ise, "Mavi Bayrak sayımızı korumak veya artırmak bizim için her zaman çok önemli. Dünyamızı kasıp kavuran bir pandemi ile mücadele ediyoruz. Turizm sektörü de bundan çok etkilenmekte. Mavi Bayrakların önemi de normalleşme sürecinde ortaya çıkıyor. Biz Kuşadası Belediyesi olarak plajlarımızı düzenlemeye, Mavi Bayrak sayımızı artırmak için çalışmaya devam etmekteyiz. Biz normalleşme sürecinde de Kuşadası’na yeni turizm tesisleri kazandırmak için durmadan çalışacağız. Değinmek istediğim çok önemli bir nokta var. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ediyorum. Çünkü Kuşadası’nın en önemli konularından birisi olan arıtmayı çözdü ve Kuşadası’na en önemli değerlerden birini kazandırdı. Ben tekrar Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve kendisiyle iş birliği içerisinde çalışan Sayın Belediye Başkanımız Ömer Günel’e çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

"KUŞADASI ÇOK İYİ BİR SEVİYEYE GELDİ"
Türkiye'nin Mavi Bayrak konusunda dünyada birinci olmayı hedeflediğini kaydeden Müdür Yardımcısı Sert de "Mavi Bayrak, ülkemiz ve ilimiz için çok önemli. Türkiye olarak bu konuda dünyada birinci olmayı hedefliyoruz. Bunun için de denizlerimizi temiz tutmak için elimizden geleni yapmak zorundayız" dedi. Sert, Kuşadası'nın altyapı ve arıtma sorunu olmadığı dile getirirken kıyı temizliğinde işbirliği yaptıkları belediyelere teşekkür etti. 

whatsapp-image-2021-06-08-at-11-32-05.jpegwhatsapp-image-2021-06-08-at-11-32-05-1.jpeg

whatsapp-image-2021-06-08-at-11-32-07.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.