Mazot fiyatları 35-40 liraya yükselebilir!

Mazot fiyatları 35-40 liraya yükselebilir!
ABONE OL
AB'nin Rusya'ya ambargo kararının Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını 35-40 lira bandına çekeceği beklentisi baş gösterdi. 

Rusya'nın Ukrayna Savaşı’na ilişkin Avrupa Birliği'nin Moskova için öngördüğü yaptırımlar kapsamında, AB ülkelerinin Rus petrolü ithalatını durduracağı açıklandı. Ambargonun uygulanmasının petrolün varil fiyatının 180 dolara kadar yükselteceği tahmin edilirken, Türkiye'deki benzin ve mazot fiyatlarının da 35-40 TL bandını görebileceği beklentisi oluştu. 

VARİL FİYATI 180 DOLAR ÇIKABİLECEK

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu'nda Rusya'ya karşı uygulanması planlanan altıncı yaptırım paketinin ayrıntılarını açıkladı. Von der Leyen, Rusya'dan ham petrol alınımın 6 ay içinde, işlenmiş petrol ürünlerinin alımının ise yıl sonuna kadar aşamalı olarak sonlandırılacağını belirterek, AB ve ortaklarının alternatif tedarik yollarının güvence altına alınacağını kaydetti.  Avrupa Komisyonunun yaptırım teklifinin yürürlüğe girmesi için birliğe üye ülkeler tarafından onaylanması gerekiyor. Avrupa'nın Rusya'ya petrol ambargosu uygulaması hâlinde petrolün varil fiyatının 180 dolara kadar çıkabileceği belirtiliyor. Petrolün 180 dolar olması Türkiye'de benzin ve motorinin litresinin 35-40 TL civarında bir fiyata satılması anlamına geliyor.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.