Meclis toplantısına görüntü kirliliği tartışmaları damga vurdu

Meclis toplantısına görüntü kirliliği tartışmaları damga vurdu
ABONE OL
Karacasu Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı’na gündem dışı yapılan görüşmelerde kent estetiği tartışmaları damga vurdu. 

GÜLAY ÖZTEKİN- Karacasu Belediye Meclisi’nde CHP’li Meclis üyesi Erdinç Gümüş, görüntü kirliliğine dikkat çekip kent estetiği açısından binaların dış cephelerinin boyanması için çalışma yapılmasını önerdi. Bunun üzerine söz alan meclis üyeleri, Karacasu’nun köy görüntüsünde olduğundan yakındı. Yurt işleten meclis üyesi Nilgün Koruk ise bu yüzden bölümlerin bir bir kapanıp öğrencilerin kaçtığını belirterek kaygılarını dile getirdi. Belediye Başkanı Zeki İnal ise ilçenin güzelleşmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Biz niye geldik? Hep birlikte en iyisini yapacağız” dedi. 

Karacasu Belediye Meclisinde kent estetiği açısından binaların dış cephelerinin boyanması gündeme geldi. İYİ Partili Meclis üyesi Nail Kurt, daha önceki mecliste verilen önerge doğrultusunda Büyükşehir’e gönderilmesi için üniversiteye giden caddenin ışıklandırılıp yeşillendirilmesi ve güzelleşmesi, daha sonrada caddeye MHP kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş’in adının verilmesi ile ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu. Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Büyükgümüş, bu talebin meclis olarak Büyükşehir’e gönderildiğini ve çalışmanın devam ettiğini söyledi. Nail Kurt, “Öncelik talebimiz, yolun ve kaldırımlarının yenilenmesi, ışıklandırılması, yeşillendirilip güzelleştirilerek daha cazip hale getirilmesi. Büyükşehir’in bu sokağa yatırım yapması gerekiyor. İsmi daha sonra değişmeli” dedi. 

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Ardından söz alan Meclis Üyesi Erdinç Gümüş, ilçedeki sıvanmayan boyaları dökülmüş binaların dış cephelerinin boyanarak güzel bir görünüme kavuşturulması teklifinde bulundu. Gümüş, “Kent estetiği açısından boyasız sıvasız binalar görüntü kirliliği yapıyor güzel görünmüyor. Ruhsat aşamasında binanın boyanması olabilir. 20 yıldan beri boyanmayan binalar var. Bu da kent estetiğini bozuyor. Biz bir de ‘Üniversite kenti olacağız’ diyoruz. En azından bir yazı yazmakta bence yarar var. Belki biz her gün içinden olduğumuzdan bunu fark edemiyoruz ama dışarıdan gelenin daha çok dikkatini çekiyor. Karacasu, sokaklarıyla, her şeyiyle çok güzel bir ilçe. Karacasu’ya gelen öğrencilerin ilk kayıtlarında aileleri de geliyor. Bunların dikkatini daha çok çekiyor. Tertemiz bir sokak daha ilgi çekiyor” dedi. 

KARACASU’DA YAPACAĞIMIZ İKİ ŞEY VAR

Belediye Başkanı Zeki İnal, “Yapılacak çok şey var. Sokaklar için Vestel’le görüşüyorum. Sokak aydınlatmalarına bir hava getireceğiz. Karacasu sokakları unutulmuş değil. Her şey düşünülüyor. En iyisini yapmaya çalışacağız. Biz zaten niye geldik? Hep beraber en iyisini yapacağız. İleriki yıllarda daha iyi olacak. Kaymakamlık toplantısında Vali Bey’in Karacasu için bize müjdeleri var. İyi şeyler olacak. Karacasu’da yapacağız iki şey var. Birisi üniversite öğrencisini çoğaltacağız. İkincisi turizmi canlandıracağız. Bu ikisi de bacasız fabrika. Bu ikisini yaptık mı Karacasu’ya en büyük iyiliği yapmış olacağız” diye konuştu. 

GÜZEL MAKYAJ ÖĞRENCİ BOŞALDIKTAN SONRA NEYE YARAR

Karacasu’da kız öğrenci yurdunu işleten MHP’li Meclis Üyesi Nilgün Koruk ise “Makyaj çok güzel, sokakları güzelleştirelim de okul boşaldıktan sonra neye yarar? Bölümler kapatılıyor. Okul gidiyor elimizden. İçinde insan olmadıktan sonra istediğin kadar güzel olsun. Sizden daha fazla biliyorum. Çünkü gece gündüz öğrenci içindeyim. Şu anda gelen öğrencilerden beğenmeyip gidenler çok var. Aileleri de ‘Biz köye mi geldik? Git git bitiremedik’ diyenler var. İçini dolduralım.  İkinci öğretimlerin hepsi kapatılmak üzere. Şu anda gelen öğrenciler kayıtlarını dondurup gidiyor. Hep birlikte ilçemizi kalkındıralım” diyerek kaygılarını dile getirdi. 

EGE BÖLGESİ’NE DEVLET YATIRIMI GELMİYOR

Son olarak söz alan meclis üyesi İbrahim Kayahan da, “Karacasu’ya bizim kendi Aydın bölgemizden öğrenci gelirse yadırgamaz ama doğudan gelen yadırgıyor. Mardin’den buraya çocuk gelecek yadırgar. Ege Bölgesi’nde devletin hiç yatırımı yok. Doğu bölgesine gidip görün. Ova yolları arazi yollarını dahi sıcak asfalt kaplı” ifadelerini kullandı.

karacasuda-kent-estetigi-tartismalari-damga-vurdu-129877-421ee2a1c5200f477f4015c52690def2.jpgkaracasuda-kent-estetigi-tartismalari-damga-vurdu-129877-dfa4f1ef48fe63d329ddaad515754382.jpgkaracasuda-kent-estetigi-tartismalari-damga-vurdu-129877-c257bd54882930ed6587ea8eabdd0969.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.