Meclis toplantısına jeotermal damga vurdu

Meclis toplantısına jeotermal damga vurdu
ABONE OL
Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal başkanlığında yapılan Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısına son günlerde kamuoyunu meşgul eden jeotermal tartışması damga vurdu.

(GÜLAY ÖZTEKİN) Başkan İnal, gündeme gelen jeotermal enerjiyle ilgili daha önce yapılan toplantıdan muhalefet meclis üyelerini sorumlu tuttu. CHP’li meclis üyesi Erdinç Gümüş, “Jeotermale karşı çıktığımız için vatan haini mi olduk?” diye çıkıştı. 

Belediye Meclisinin gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından 5 muhalefet meclis üyesi Nail Kut, Erdinç Gümüş, Nuri Öncü İbrahim Kayahan ve Muammer Yıldız'ın imzasıyla jeotermal ve termal sondaj kuyusu açılması ile ilgili araştırma yapılması için önerge verildi.  

BELEDİYE BU İŞİN NERESİNDE
Son zamanlarda ilçe gündemini meşgul eden ve halkın tedirgin olmasına yol açan jeotermal enerji ile ilgili faaliyetlerin hangi aşamada olduğu, nerede ve hangi firma tarafından yapılacağının araştırılmasını isteyen meclis üyelerinden Nail Kurt, “İlçemizde bu faaliyetin ne aşamada olduğu, kimler tarafından yürütüldüğü, ne yapacakları konusunda bilgi sahibi değiliz. Belediye bu işin neresinde? Jeotermal şirketleri köylerde arazi arıyorlar. Biz belediyeye karşı bir pozisyonda değiliz. Bu işin netliğe kavuşması taraftarıyız” dedi. 

BAŞTAN İŞİ SIKI TUTALIM
Bu konuda yaşadıkları endişeyi dile getiren Nail Kurt, “Bölgeyi biliyoruz. Çıkan jeotermaller bölgenin sadece yüzde 10’nu oluşturuyor. Biz tarım ve turizm kentiyiz. Doğal güzelliklerimizle öne çıkmamız gerekiyor. Bu jeotermal faaliyetlerin Kuyucak’tan bu tarafa geçmemesi gerekiyor. Tarımı geliştirmek turizmi canlandırmak için çalışıyoruz. Jeotermalin çevreye verdiği zararlar nedeniyle bu işi baştan sıkı tutalım istiyoruz” dedi. 

JEOTERMALİN BİZİMLE NE İLGİSİ VAR?
Daha önce Dereköy’de AYÇEP üyeleriyle yapılan toplantıdan muhalif meclis üyelerini sorumlu tutan Belediye Başkanı Zeki İnal, “Hiç birimiz jeotermalin yanında değiliz. Biz de jeotermale karşıyız. Belediye olarak biz ne yapabiliriz ki? Jeotermalin bizimle ne ilgisi var” diye sordu. İnal, kaymakamlığa tekrar yazı yazıp durumun ne olduğunu öğrenebileceklerini söyledi. 

KÖMÜR ARANIYOR DENİLMİŞTİ
Belediye Yazı İşleri Müdürü Erdinç Büyükgümüş, daha önceki meclis döneminde de jeotermal şirketlerin ilçede kömür arıyoruz adı altında jeotermal arandığı duyumları aldıklarını ve bunun gerçekte ne olduğunu öğrenmek için kaymakamlığa yazdıkları yazıya cevaben devletin resmi yazısında jeotermal değil kömür arandığı yönünde olduğunu belirterek “İsterseniz bir daha yazalım” dedi.  

KOMİSYON KURULSUN
Kaymakamlığa tekrar yazılacak yazıdan bir şey beklemediğini ifade eden Erdinç Gümüş, “Ben kaymakamlığa yazılacak yazıdan bir netice alınacağına inanmıyorum. Oradan gelen yazı belli. Bu yazı bizim hamle yapmamıza ve yol almamıza önderlik yapacak bir yazı olmayacak. Ben Karacasu Belediyesi olarak halkla birlikte tek yumruk olup belediye önderliğinde komisyon oluşturulmasından yanayım. Her kafadan bir ses çıkmasın. Bununla ilgili alınacak kararlara komisyon aracılık yapsın. Zeki Başkan gerekirse siz başkan olursunuz” dedi. 

TOPLANTI YAPTIK DİYE VATAN HAİNİ Mİ OLDUK?
Başkan Zeki İnal’ın “Toplantıyı kim yaptı? Bizi niye çağırmadınız?” şeklindeki imalı sert çıkışı üzerine konuşan Gümüş, “Mustafa Savaş ziyaretinize geldiğinde konu ortaya atıldı. Vatandaş olarak tedirginiz. Amacımız jeotermale karşı olmak. Biz yaptık da vatan haini mi olduk? Sizi çağırmadık diye suç mu işledik? Daha sonra gelip Alemler'de yapılacak toplantıya gelir misiniz dedik. Siz de katılacağınızı söylediniz. Amacımız bağcı dövmek değil üzüm yemek. Benim jeotermalle ilgili hiçbir bilgim yok idi. AYÇEP geldi bilgilendirdi. Bununla ilgili jeotermale yabancıyız. Biz belediyenin de bunun içinde olmasını istiyoruz” diye konuştu. Önergenin gündeme alınması ve tekrar kaymakamlığa yazı yazılarak ilgili kurumlara sorulması ile ilgili önerge oy birliği ile kabul edildi. Belediye meclis üyeleri jeotermale karşı birlikte hareket edip tek yumruk olma kararı aldı.

karacasu-belediye-meclisi-toplantisinda-jeotermal-damga-vurdu-105736-4ba04af37de14c5555de405d15dccbfe.jpgkaracasu-belediye-meclisi-toplantisinda-jeotermal-damga-vurdu-105736-8e62042e15282fbbd2694e9aa2cb1145.jpgkaracasu-belediye-meclisi-toplantisinda-jeotermal-damga-vurdu-105736-3797ebb8c1b9888e1dcba21dafdd7db9.jpgkaracasu-belediye-meclisi-toplantisinda-jeotermal-damga-vurdu-105736-6734b8afa43c135938b5774aae396d6a.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum