Meclis üyeleri deve güreşini iptal ettirdi

Meclis üyeleri deve güreşini iptal ettirdi
ABONE OL
Karacasu Belediye Meclisi Kasım ayı olağan meclis toplantısında 8 Aralık’ta bu yıl ikincisi yapılması planlanan deve güreşi festivali, Belediye Başkanı Zeki İnal’a karşı birleşen iktidar ve muhalefetteki meclis üyelerini oylarıyla iptal edildi.

GÜLAY ÖZTEKİN- Tarihinde hiç deve güreşi yapılmayan Karacasu’da önceki yıl ilk kez deve güreşi festivali yapıldı. Karacasuspor yararına yapılan deve güreşi geçen yıl seçim arifesine denk geldiği için iptal edildi. Deve Güreşi Federasyonu tarafından daha önce Mart ayında yapılan deve güreşi takvimine göre 8 Aralık’ta yapılması planlanıyordu. Belediye organizasyonunda yapılacak olan deve güreşi festivali belediye meclisinin gündemine geldi. Gündemin 4. maddesi olarak görüşmeye açılan deve güreşi için şartlı ya da şartsız bağış alınması ve giderlerinin belediye tarafından karşılanması için oylamaya sunuldu. Oylama öncesi söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Nail Kurt, bu yıl ikincisi yapılacak olan deve güreşine karşı olduğunu söyledi. Gerekçe olarak da deve güreşinin Karacasu’ya bir katkısı olmadığını savunan Kurt, “ Ben deve güreşine karşıyım. Karacasu ekonomisine, Karacasu esnafına ve Karacasu’nun tanıtımına da bir şey kazandırmadığını düşünüyorum. Diğer festivallerinde ne kazandırıp kazandırmadığını esnaflarla birlikte oturup değerlendirmek lazım” dedi. 

TÜM MECLİS ÜYELERİ BAŞKANA KARŞI BİRLEŞTİ
Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Belediye Başkanı Zeki İnal’ın evet oyuna karşın Mehmet Erikmen’in çekimser kaldığı oylamada muhalefet ve iktidar olmak üzere 10 meclis üyesi red oyunda birleşti. Başkan İnal’ın 1 oyuna karşın 10 red, bir çekimser oyla 8 Aralık’ta yapılması planlanan deve güreşi iptal edildi. 

meclis-uyeleri-baskana-karsi-birlesti-134985-5e6a64fda32bb6c698b3c7e108fd9eb1.jpgmeclis-uyeleri-baskana-karsi-birlesti-134985-9aa7dc8426ccb7b9552676770ec5c2f1.jpgmeclis-uyeleri-baskana-karsi-birlesti-134985-d14a529b48ea203985ef3ab4d8eb8def.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.