Meyhanelerin kapısına kilit vurulacak

Meyhanelerin kapısına kilit vurulacak
ABONE OL
Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, vatandaşlardan gelen talep üzerine ilçe merkezinde faaliyet gösteren içkili mekanların ilçe dışına çıkarmak için düğmeye bastı.

GÜLAY ÖZTEKİN- Garson adı altında konsomatris kadın çalıştırdıkları iddia edilen içkili mekanların hepsinin şehir merkezinden kaldırılacağını belirten Başkan İnal, meyhane, birahane tarzı içkili mekanları Tavas Caddesi üzerindeki sanayi çarşısı ve hayvan pazarının bulunduğu yere taşıyacaklarını müjdeledi. Başkan İnal, “Kadın çalıştıran yerlere asla göz yummayacağız” dedi. 

Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, bir süredir vatandaşların tepkisini çeken ve bilhassa kadın çalıştıran içkili mekanlara yeni bir düzenleme getiriyor. Daha önceden ruhsatını almış ya da yeni ruhsat alacak içkili mekanları hayvan pazarının olduğu Tavas Caddesi'ndeki belediyeye ait yere 7-8 adet eğlence merkezi inşa edilecek. Yakında ihalesi yapılacak olan yerler için müteahhitlerden teklif alınmaya başlandı. Belediye tarafından inşa edilecek olan mekanların kiraya verileceği bildirildi. 

ESKİ KAYMAKAM ATICI DA YASAKLAMIŞTI
Yaklaşık 3 yıl önce göreve gelen stajyer Kaymakam Murat Atıcı’nın, ilçede göreve başlar başlamaz ilk işi kadın işleten meyhane, birahane tarzı yerleri kapatmak oldu. Daha sonra kadın çalıştırmayı yasaklayan Kaymakam Atıcı’nın kısa süre sonra ilçeden ayrılmasının ardından içkili mekanlar kaldıkları yerden kadın çalıştırmaya devam etti. Birahanede çalışan kadınların güpegündüz uygunsuz davranışlar sergilemesi nedeniyle vatandaşlardan sürekli tepkiler gelmeye devam ediyordu. Çarşı içinde sadece bir sokak içinde neredeyse 4-5 tane birahane bulunurken, ruhsatlı yerlerin de Nisan ayına kadar belediyenin gösterdiği ilçe dışındaki yere taşınacağı bildirildi.  

EĞLENCE MEKANLARI ŞEHİR DIŞINA TAŞINIYOR
Belediye Başkanı Zeki İnal, muhtarlarla yaptığı aylık olağan toplantıda bu mekanların hepsinin ilçe dışına taşınacağını bildirdi. Başkan İnal, “İlçe merkezinde kadın çalıştıran tüm işletmeleri hayvan pazarının olduğu bölgeye taşıyacağız. Hayvan pazarını da Cuma Mahallesi'ndeki hayvan barınağının olduğu yere taşıyoruz. Oraya da 7-8 adet eğlence merkezinin inşasına başlıyoruz. İlçede müteahhitlik yapan firmalardan teklif alınmaya başlandı. Haftaya inşaat başlayacak ve söz verdiğim üzere önümüzdeki Nisan ayına kadar hepsini bizden önceki dönem meclisten eğlence merkezi olarak geçen bölgeye taşımış olacağız. Ruhsatlı ruhsatsız şehir merkezinde kadın çalıştıran yerlere asla göz yummayacağız. Hepsini bir yerde toplanmış olacak. Bunu herkese duyurun” dedi. 
Eski Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı döneminde önceki Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı’nın kurduğu komisyon tavsiyesi üzerine belediye meclisinde alınan karar doğrultusunda o bölge içkili eğlence merkezi ilan edilmişti.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum