MHP’DEN HALUK ALICIK’LA GÖRKEMLİ KONGRE 

MHP’DEN HALUK ALICIK’LA GÖRKEMLİ KONGRE 
ABONE OL
Milliyetçi Hareket Partisi, Aydın’da  13. Olağan İl Kongresini görkemli bir şekilde yaptı. Tek liste ile yapılan kongrede mevcut MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, seçilerek başkan oldu. Kimsenin adamı olmadığını belirten Alıcık, “Biz yalnızca genel başka

MELEK FIRAT - KIYMET SARIYILDIZ- MHP Aydın 13. Olağan İl Kongresi, Akarsu Park’ta yapıldı. MHP’nin Cumhur İttifakı ortağı AK Parti Aydın İl Teşkilatı tam kadro kongreye katıldı. 
Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Depboylu ile Emin Haluk Ayhan, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz, Rıza Posacı, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP Batman İl Başkanı Mehmet Açık, Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Ülkü Ocakları İl Başkanı Tayfun Şan, AK Parti Efeler Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Ege, MHP ilçe başkanları, Ülkü ocakları, il delegeleri ve partililer katıldı.
Divan Başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan’ın yaptığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tek liste ile gerçekleştirilen MHP Aydın İl Kongresine katılım yoğundu. Kongrenin açılış konuşmasını bir önceki dönem MHP Aydın Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu yaptı. 
MHP, TÜRK SİYASETİNDE YÖN BELİRLEYEN PARTİDİR
MHP’nin gücünü köklerinden alan ulu bir çınar olduğunu ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, “51 yıllık siyasi bir varlığın tecrübesiyle, azizi Türk milletinin Cumhuriyetin, vatanın bölünmezliğini ve bekasının teminatı yıkılmaz bir kalesidir. MHP, dünya ve Türkiye devletinin meselesini binlerce yıllık tarihi şuuru ve kadim ruhuyla dün, bugün ve yarın perspektifiyle bakan partidir. MHP ilkeli sorun çözen, sorumluluk üstlenen, inisiyatif alan, Türk siyasetinde paradigma ve yön belirleyen partidir. MHP, program ve politikalarıyla, ekonomik, sosyal ve siyasi projeleriyle faaliyetlerini yürüten, milli bekamıza yönelik tehdit ve tehlikelere karşı da sarsılmaz bir kaledir. MHP, tüm dünyada hukukla olayları ve meseleleri Türkçe okur, çağımızı Türk-İslam ülküsüyle kavrar, çözümlemesini Türk milletinin ve devletinin yararını gözeterek gerçekleştirir. MHP’nin ülkücü iradesi aziz Türk milletinin bekası için tehdit oku alan tüm iç ve dış unsurların Türk düşmanlarıyla yol arkadaşlığı yapan, terör örgütleriyle onların uzantılarının savunuculuğunu yapan, Türk’e tuzak kurmaya cüret edenlerin kuklası olmaya heveslenen kimliğini, karakterini ucuz menfaatler karşısında satılığa çıkaran piyonları karşısında bulacağı yegane partidir.” dedi. 

 

MHP VE ÜLKÜCÜ İRADEYİ YOK ETMEK İSTEYENLER KAYAYA TOSLAMIŞTIR
“Ne kadar Türk düşmanı varsa cümlesi MHP‘ye düşmanlık beslemiştir” diyen Depboylu, “Sosyal medya silahşorlüğüne soyunarak MHP kapatılsın naraları atan şuursuz takımı şunu iyi bilsin. Bugüne kadar MHP ve Ülkücü iradeyi yok edebileceklerini hayal etme yanılgısına düşen her girişim kayaya toslamış, bozguna uğramış, akıbetleri ise hayırlı olmamıştır. MHP,  Türk-İslam şuuruyla çizdiği yolda manevi gücünü vatan ve millet sevgisinden, bu uğurda mücadele ederek canlarını feda etmiş olan şehitlerinden alan dualı bir partidir.” ifadelerini kullandı. 

mhpden-haluk-alicikla-gorkemli-kongre-179204-d2124919911eb4e7db45cdc4b6853807.jpg
BİZ TÜRK MİLLETİNİN ONURLU GELECEĞİ İÇİN VARIZ
Kongrenin divan başkanlığını yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, “Biz MHP’nin 13’üncü büyük kurultayına giden taşları tek tek örmeye devam ediyoruz. Biz bunu ülkenin bekası için yapıyoruz. Nasıl iş birliği yaptığımız önemli değil. Önemli olan ülkenin geleceği, ülkenin bekası. 45 senedir hangi duyguları taşıyorsam, yine aynı duyguları yaşıyorum.  MHP olarak bizim vizyonumuz, misyonumuz var. Biz Türk milletinin onurlu geleceği için varız.”
diye konuştu. 


ALICIK, BİRLİK BERABERLİK VURGUSU YAPTI
Aydın’ın tarihi günlerden bir tanesini yaşadığını ifade eden MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Türk milletinin yegane güvencesinin MHP olduğunu söyledi. MHP’nin Türk milletinin son kalesi olduğuna dikkat çeken Başkan Alıcık, “Bu kale için biz yıkılmamalıyız. Birlik ve beraberliğimizi bozmamalıyız. Fitne, fesat ve dedikoduya izin vermemeliyiz. Biz güçlü olmalıyız. Biz Cumhur İttifakına inanmalıyız. İnanmak demek başarmak demektir. Ben inanıyorum ki biz Aydın’da inancımızdan zere kaybetmesek bütün dava arkadaşlarımız Cumhur İttifakı’na inanmış olsaydı Aydın bizimdi. MHP’de fitne ve fesat olmamalıydı. Ama ne yazık ki bugün bunları yaşıyoruz. Dava arkadaşlarımdan rica ediyorum: Gün birlik olma günüdür. Atatürk’ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ne adam gibi sahip çıkalım.” dedi.


“KOLTUK SEVDASINDA OLMAYACAĞIZ”
Partililerine koltuk sevdasında olmamalarını söyleyen Başkan Alıcık, “Bir birimize düşmeyeceğiz. Her şeyi bırakıp davamıza sahip çıkacağız. Cumhur İttifakını kimlerle yapacaktık? Vatan hainleri ile mi yapacaktık?  Cumhur İttifakı bu milletin teminatı. Biz ufacık açıklama yapıyoruz. Aydın’da hemen cevaplar veriliyor. Ben soruyorum. 3 aydan beri Aydın’da HDP İl Başkanı diyor ki ‘bizim sayemizde belediye başkanı, milletvekili seçildiniz.’ Bir tane cevap yok. Bu arkadaşları cevap vermeye çağırıyorum. Biz bu memleketin Şehri emini olmaya, hizmetkarı olmaya talip olduk. Tüm teşkilatlarımıza söylüyorum: Aydın’da sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayacağız. Aydın’da başaracağız. Genel başkanımızın dediği gibi Aydın’ın alayına talibiz. İnananlarla beraber olacağız.” şeklinde konuştu.

mhpden-haluk-alicikla-gorkemli-kongre-179204-bf6c991eae5e45bdc6b4fc3ca350eeb6.jpg


BİZ GENEL BAŞKANIMIZIN EMRİNDEYİZ
 Ben il başkanı olarak özür dilenmesi gereken kim varsa özür dileyeceğini de vurgulayan Başkan Alıcık, partililere şöyle seslendi: “Arkadaşlardan rica ediyorum. Biz özür diledikten sonra fitne, fesadı konuşmaya devam ediyorlarsa müsaade etsinler oldukları yerde otursunlar. Onlara saygı duyalım ama hareketimize gölge etmesinler. Haluk Alıcık kimsenin adamı olmaz. Haluk Alıcık kimsenin devamı da olmaz. Biz yalnızca genel başkanımızın emrindeyiz.” 


YENİ YÖNETİM 
Konuşmaların ardından delegeler oy kullandı. Mevcut Başkan Haluk Alıcık, il başkanı oldu. 
Yönetim Kurulu Asil Üyelerinde şu isimler yer aldı: “Gürşat Kale, Yusuf Temel, Ahmet Bayrak, Bahri Karabulut, Ethem Yeşilyurt, Osman Çetin, Hüseyin Hanay, Ümit Örü, Kasım Durmaz, Mevlüt Burak Kaptan, Ahmet Gökhan Dağlıoğlu, Cafer Menderes, Faruk Barbaros, Burhan Ucaş, Ahmet Şahin, Yusuf Üstek, Metin Sakalar, Fatih Esmak, Zafer Erzurum, Erkan Güleçoğlu, Rıza Kayaoğulları, Güneri Yörükoğulları, Bülent Çam, Mehmet Cemal Şengün.”

 

Alıcık’ın Disiplin Kurulu Asil Listesinde : “Hüseyin Özer, Ahmet Polat, Mehmet Böcekli, Oktay Atalısoy, Emre Sarıgül, Alperen Işılak, Murat Şimşek” isimleri yer aldı. 
Üst Kurul Delegeleri asil listesinde Alıcık, “Haldun Haluk Alıcık, Ahmet Baskın, Ömer Akalın, Hasan Hüseyin Eren, Polat Tanrıkulu, Gürşat Kale, Murat İnan, Hüseyin Özer, Burak Pehlivan, Ahmet Tevfik Özkut, Kazım Oluç, Fikret Alkaya, Turgay Ulutaş” isimlerine yer verdi.

mhpden-haluk-alicikla-gorkemli-kongre-179204-45c0707be4b8a3e0303fac957b9aa642.jpgmhpden-haluk-alicikla-gorkemli-kongre-179204-c05767e372529de88053ededb9857ae9.jpg

dsc-0082.jpg85.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.