MHP’li Yalçın, Tezcan’ı topa tuttu 

 MHP’li Yalçın, Tezcan’ı topa tuttu 
ABONE OL
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın ile CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan arasındaki polemik büyüyor. 

MURAT TAN - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapacağı Sivas ziyaretiyle ilgili olarak, "Kılıçdaroğlu; Sivas’ı basmak, millî iradenin sesini susturmak isteyen Ali Galip’le aynı kafadadır” sözleri üzerine, CHP’li Tezcan’ın, MHP'li Yalçın'ın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sarayının 'kapıkulu' olduğunu ifade etmesi, her iki parti arasındaki tansiyonu yükseltti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın MHP ile ilgili eleştirilerine sert yanıt verdi. Yalçın açıklamasında, "CHP, asılsız iftira ve ithamlarla MHP’yi suçlamaya kalkacağına, teröristlerin siyasi uzantısına sağladığı desteğin hesabını millete vermelidir" dedi.

“CHP’NİN SÜRÜKLENDİĞİ SİYASİ UÇURUMUN İŞARETİDİR”

Açıklamasında, Tezcan’ın parti sözcülüğü görevinden alındığını ‘Mazul’ ifadesiyle hatırlatan Yalçın, “Sivas Kongresi kararlarına ne kadar sadık kaldığına ve terörle mücadeledeki tutumunun ne olduğuna dair partimizin CHP’ye getirdiği eleştirilere cevap; partinin resmî sözcülerinden değil, mazul Bülent Tezcan tarafından verilmiştir. Bu cılız cevabın arkasında; PKK’nın politik uzantısıyla iş birlikçiliğin, asıl payandacılık ve uluslararası aktörlere asıl kapıkulluğunun tarafımızca ifşasından duyulan eziklik sırıtmaktadır. Tezcan’ın cevabı; CHP’nin sürüklendiği siyasi uçurumun işareti olduğu kadar, açılımcılığa kılıf bulamama çaresizliğinin de göstergesi olmuştur. Bülent Tezcan; HDP ile siyasette neden beraber hareket ettikleri sorusunu cevaplandırmak yerine, lafı dolandırarak partisinin millete ihanetini polemikle örtmeye çalışmıştır” dedi.

“CHP İHANET SİYASETİNE HIZ VERMİŞTİR” 

Şimdiye kadar hiçbir CHP sözcüsünün çıkıp, “Bizim PKK'nın siyasi kanadıyla iş birliği yaptığımız iftiradır.” Diyemediğini kaydeden Yalçın, “Hiçbir CHP sözcüsü “Hayır, biz asla teröre destek vermiyoruz. PKK'nın siyasi kanadının yanında değiliz.” diyememiştir. Bilakis CHP ihanet siyasetine hız vermiştir, ancak bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu suskundur. Çünkü sükût ikrar demektir, itiraf demektir. CHP, PKK’nın siyasi kanadıyla beraber midir, değil midir, açıklamalı; Türk milleti de gerçeği öğrenmelidir. Saray eleştirisinin, kapıkulu ve payanda gibi yaveleri kırık plak gibi tekrarlama ucuzluğunun arkasına saklanmak; açıklamaları ikiyüzlülük ve iftira kokan CHP’yi kurtarmaz. CHP ve yâranı, MHP’ye çamur atmaktan başka savunma mekanizması bulmalı, kamuoyunu bu konuda tatmin etmelidir. CHP, asılsız iftira ve ithamlarla MHP’yi suçlamaya kalkacağına, teröristlerin siyasi uzantısına sağladığı desteğin hesabını millete vermelidir” diye konuştu. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.