Millet İttifakı için oy istediler

Millet İttifakı için oy istediler
ABONE OL
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Şubesi, Ankara, Balıkesir, Manisa ve İzmir milletvekillerini ağırladı.

(ŞERMİN ÇOLAK) İktidar partisini yerine getirmediği vaatler üzerinden eleştiren milletvekilleri ‘Mart’ın sonunun bahar’ olması için Millet İttifakı'na oy istedi.

CHP Aydın İl Başkanlığında, İl Başkanı Ali Çankır’ın ev sahipliğinde, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin ve Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu'nun katıldığı bir basın açıklaması düzenlendi.

İlk olarak söz alan Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, AK Parti’nin devletleşmeye çalıştığını, devletin imkanlarını kullandığını iddia ederek, “Aslında öyle olmadığını biliyoruz, AK Parti hükümeti sadece bir hükümet. Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin cumhurbaşkanı ama yarın olmayabilir, yarın AK Parti hükümeti olmayabilir ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” şeklinde konuştu. Hakverdi, AK Parti’nin vatandaşa dağıttığı fidanların da Orman İşletme Müdürlüğünün resmi araçla getirdiğini ve seçim propagandası için kullandıklarını iddia etti.

Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, “Şubat ayı işsizlik rakamları Cumhuriyet tarihinin en yüksek ikinci oranı. Yüzde 13,5’le ülkede 7 buçuk milyonu aşkın işsiz var. Aydın’a gelen bakanlar bakıp bakıp gidiyor, Aydın’a hizmet için iktidar milletvekilleri yetersiz kalıyor. Türkiye’nin turizm açısından iyi bir potansiyeli olan Aydın’ın maalesef bir havaalanı yok. Ben Ankara’dan Aydın’a hava yoluyla ulaşmak isterdim. Buradan da Aydın’ın şiddetli bir şekilde havaalanına ihtiyacı olduğunu duyurmak istiyorum” diyerek Aydın’ın kanayan yarası havaalanı meselesine parmak bastı.

“Turizm dediğimiz zaman Türkiye’de aklan gelen yerlerden biri olan Kuşadası” diyen Şahin, “Burada vatandaşlar, Karayolları tarafından yapılan çevre yolunun orta refüjün kötü manzarasıyla karşılaşıyor. İki yıldır bitmeyen bir orta refüjün bu kötü görüntüsüne Kuşadası ve Aydınlı vatandaşlarımız hak etmiyor. Ben de buradan iki yıldır bu orta refüjü yapamayan iktidar milletvekillerine sesleniyorum. Eğer yapamıyorsanız ben büyükşehir belediye başkanıma ricada bulunup iki yılda yapılmayan orta refüjü iki günde yaptırayım. Bu görüntü Kuşadası, Aydın’a ve Türkiye’ye yakışmıyor” şeklinde konuştu.

Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ise, Aydın’dan ve Özlem Çerçioğlu’ndan gıpta ile söz ettiğini belirtti. Ege Et, Ege Yem, Ege Süt, sakız koyunu dağıtımı, ata tohumu gibi projeleri takdirle karşıladığını kaydeden Bakıroğlu, “Aydınlılar bu yönden çok şanslı” ifadelerini kullandı. 

İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da, CHP’li belediyelerin ranttan yana değil halktan yana belediyecilik anlayışıyla hizmet ettiğini vurgulayarak sadece Mart’ın sonunun değil her zaman bahar olacağını dile getirdi.

millet-ittifaki-icin-oy-istediler-97320-0eeb0d12e282578e26f66cafa791746b.jpgmillet-ittifaki-icin-oy-istediler-97320-10c4c6716f8da4e95894b2a5ffb577f5.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.