Millet İttifakı Kılıçdaroğlu için bir araya geldi

Millet İttifakı Kılıçdaroğlu için bir araya geldi
ABONE OL
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırıyı sert sözlerle eleştiren İl Başkanı Çankır,  “Yapılan sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu, son derece organize bir eylemdir” dedi.

(ŞERMİN ÇOLAK) Aydın’da, Millet İttifakı Aydın Temsilcileri ve birçok STK, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk İlçesinde yapılan saldırıyı kınamak için bir araya geldi. CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Ankara Valisi Vasip Şahin ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu istifaya çağırdı.

“ŞEHİDE SAYGISIZLIKTIR”
Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının şehit er Yener Kırıkçı'ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük saygısızlık olarak nitelendiren Çankır, “Yapılan sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen bir takım paçavralarda kimler Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef gösterdiyse bir takım operasyon kanallarında kimler Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa Cumhuriyet Halk Partililerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal'in ‘İki büyük eserimden biri’ dediği, Cumhuriyet Halk Partisi'ne kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır” dedi.

“AYAKTA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Topluma kin ve nefret tohumu eken, bundan da siyasi rant bekleyen zehirli bir dil olduğunu belirten Başkan Çankır, “Askerimize kurşun sıkarak bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışan hainlerle, attığı manşetlerle milleti şehit cenazeleri üzerinden bölüp parçalamaya çalışan edepsizler aynı emperyalist güçlerin hizmetkarıdır. Aralarında açıkça bir amaç birliği vardır. Bunların ipini tutan odaklarda aynıdır.
Biz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir üyesi olarak, bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydık, ayakta durmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Saldırının azmettiricilerinin yargı önüne çıkarılmasını isteyen Çankır, girişimin faillerinin belli olduğunu iddia etti ederek Ankara Valisi Vasip Şahin ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu istifaya çağırdı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da saldırganlara seslenerek "Mesajlarınızı verdiniz" sözlerini hatırlatarak, “Bu organize güruh ne mesajını vermiştir, bu nasıl bir cümledir?” diye sordu.

ÇERÇİOĞLU’NUN YERİNE KARAKOZ KATILDI
Basın açıklamasına, Çankır’ın yanı sıra İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, Millet İttifakı Belediye Başkanları CHP’li Fatih Atay, Ömer Günel, Osman Yıldırımkaya, Salih Dinçer; İYİ Partili Aytekin Kaya, Kürşat Engin Özcan, çeşitli partilerin il ve ilçe başkanları, STK’ların il temsilcileri ve partililer katıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu temsilen ise vekili Evrim Karakoz açıklamada yer aldı.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.