Milletvekili Posacı’dan buğday üreticilerine müjdeli haber

Milletvekili Posacı’dan buğday üreticilerine müjdeli haber
ABONE OL
AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Rıza Posacı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) Aydın’daki hububat alımlarına 9 Haziran Perşembe günü itibariyle başlayacağını duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TMO’nun sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacağını duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından Aydın’daki üreticiler TMO’nun alımlara ne zaman başlayacağı sorusuna cevap ararken, konuyla ilgili olarak bilgilendirmede bulunan AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman Köyişleri Komisyonu Üyesi Posacı, sürece açıklık getirdi. 

“BEREKETLİ KAZANÇLAR DİLİYORUM” 

 TMO tarafından buğday alımlarının Aydın’da ilk olarak 9 Haziran Perşembe günü Söke’de, 13 Haziran Pazartesi günü ise Nazilli, Efeler ve Çine’de başlayacağını belirten Milletvekili Posacı, “Bu yıl ilimizde 200 bin dönümden fazla arazide buğday ekilmesi küresel ölçekte tahıl krizinin yaşandığı bu süreçte gayet önemlidir. En son Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı buğday alımıyla ilgili karar da üreticilerimizin yüzünü güldürdü. Aydın’da 9 Haziran Perşembe günü Söke’de alımlarımız başlayacak. 13 Haziran’da da Nazilli, Efeler ve Çine’de alımlar devam edecek. Yine Germencik’teki lisanslı depoya ürünlerini teslim eden çiftçilerimiz 1 Eylül’e kadar TMO’ya devrederlerse ton başına bin liralık primden de yararlanacaklar. Üreticilerimize hayırlı olsun, bereketli ve bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

3e4c2092-88f6-46a2-9bfd-e479327a871e.jpga4d3966a-4db6-4030-8ff1-4dab5de22651.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.