Milletvekili Savaş’tan Aydın’a ‘Türk Eximbank’ müjdesi 

Milletvekili Savaş’tan Aydın’a ‘Türk Eximbank’ müjdesi 
ABONE OL
AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Efeler’de bulunan ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette konuşan Milletvekili Savaş, Aydın’ın ihracatının 1 milyar doları aştığını ve Aydın’daki ihracatçılar arasında köprü oluşturarak çeşitli kredi desteklemelerinden yararlandıracak olan Türk Eximbank’ın en kısa zamanda Aydın’da şube açması için Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan talepte bulunacaklarını söyledi. AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Ege ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Ancın ile birlikte ASTİM OSB’ye ziyarette bulundu. Ziyarette ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, Başkan Yardımcısı Mustafa Özdemir ve OSB Müdürü Erdem Bilgili'den halihazırdaki genişleme alanı çalışmaları ve bazı taleplere ilişkin brifing alan Milletvekili Savaş, yatırım, üretim, istihdam ve ihracatla kalkınan bir Aydın için OSB’lerin önemine vurgu yaptı. 

“HIZLI BİR ŞEKİLDE ARSA ÜRETMEMİZ LAZIM”

Ziyarette Başkan Maraş’ın taleplerini dinlemesinin ardından konuşan Milletvekili Savaş, “Bir an önce OSB’lerle ilgili daha hızlı bir şekilde arsa üretimine geçmemiz lazım. OSB’ler Aydın’da benim en uğrak yerlerimdir. Aydın’da 7 OSB’miz var ve 7 OSB’mizde ne yazık ki yer yok. Yatırımcılar yer bulamıyor. 7 OSB’mizde 284 firma bulunuyor ve 12 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Gerek firma sayısı ve gerekse istihdamı daha da artırmamız lazım. OSB’ler kuruluyor, yer tahsis ediliyor, kamulaştırma süreçleri başlıyor ancak yer sahiplerinin açtığı davalar nedeniyle yıllarca sürüncemede kalıyor. Çine’deki OSB için genişleme alanı kapsamında bin 400 dönümlük yer için gerekli onayı aldık. 2018’den bu yana uğraşıyoruz. Orada öncesinde yer  tahsisi yapılan firmaların bir an önce yatırıma geçmesi için ciddi şekilde irade ortaya konuldu. Bunun diğer OSB’lerde de yapılması şart. Bununla ilgili hedeflerimizi gerçekleştirebilmek, üretim kapasitesinin daha yukarıya çekebilmemiz adına gerekli düzenlemelere ihtiyaç var. OSB’ler ilimizin ihracat ve üretim kapasitesini etkileyen önemli yerlerdir” dedi. 

“TÜRK EXİMBANK ŞUBESİ İÇİN TALEPTE BULUNACAĞIZ”

Aydın’ın ihracatının 1 milyar doları aşması nedeniyle ihracatçılar arasında köprü oluşturacak Türk Eximbank’ın da en kısa zamanda Aydın’da da şube açması için Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a talepte bulunacaklarını söyleyen Milletvekili Savaş, “Dört milletvekilimizle birlikte bizzat Sayın Bakanımızdan bunu isteyeceğiz. Geçtiğimiz yıl 1 milyar 21 milyon dolar ihracat yaptık. 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğimiz için Türk Eximbank Aydın Şubesi’nin ilimizde de faaliyete geçmesini çok önemsiyoruz. Çine’deki seramik fabrikası ve Söke’deki kağıt fabrikası vesilesiyle Aydın’ın ihracatının birkaç yıl içinde 2-3 milyar doları bulacağı öngörülüyor. İhracatın artması vergi gelirlerinin artması ve dolayısıyla büyükşehirin de Devletimizden daha fazla pay alması demektir. Kocaeli bin 500 lira alıyor, Aydın ise ortalama 300-400 lira alıyor. İhracatın artmasının Aydın’a her anlamda çok ciddi faydalar sağlayacağı da açıktır. Bu nedenle OSB’lerimizde bir an önce yatırımcılara yeni yerler açmamız da gerekiyor” dedi. 

Ziyarette Bölge Müdürü Bilgili’den genişleme alanı çalışmalarıyla ilgili sunumu da dinleyerek bilgi alan Milletvekili Savaş, daha sonra Başkan Maraş ve beraberindeki heyet ile birlikte öğle yemeğinde OKT Trailer personel ile bir araya gelerek sohbet etti. ASTİM’de bulunan Sürekli Eğitim Merkezi’ne (SEM) de ziyarette bulunan Milletvekili Savaş, eğitim gören kursiyelere de başarılar dileyerek istihdam olanaklarına ilişkin Başkan Maraş’tan bilgi aldı. SEM’deki çalışmalar vesilesiyle ASTİM OSB’nin ara eleman açığına cevap vermesinin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Milletvekili Savaş, Başkan Maraş’a ve yönetimine daima yanlarında olduğunu belirtti. 

milletvekili-savastan-aydina-turk-eximbank-mujdesi-270238-66e3e0c27391a3e19501f30f58534355.jpgmilletvekili-savastan-aydina-turk-eximbank-mujdesi-270238-68e981f27f2c934aa98109d05d9debef.jpgmilletvekili-savastan-aydina-turk-eximbank-mujdesi-270238-a627133df307bdc9c9bdcfe7a055a119.jpgmilletvekili-savastan-aydina-turk-eximbank-mujdesi-270238-3380fcbb944e27049db4a23d04f2bc80.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.