MS hastası genç, sıkıntılarını satırlara döktü

MS hastası genç, sıkıntılarını satırlara döktü
15 yaşında Marmaris’te bir otelde çalışırken müşteriye servis yaptığı sırada ellerinin titrediğini fark etmesinin ardından yapılan tetkikleri sonucunda Multiple Skleroz (MS) hastası olduğu belirlenen Abdullah Berber, hastalığıyla mücadelesini kitap haline getirdi. Beş yılda 5 kitap yazan Berber, daha önce adını dahi duymadığı hastalığı sürecinde yaşadıklarını anlattı.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan Berber'e İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan tetkikler üzerine, merkezi sinir sistemi rahatsızlığı olan MS hastalığı teşhisi konuldu. Hastalığı sebebiyle yürümekte güçlük çeken ve bastondan destek alan Berber, bu süreçte büyük sıkıntılar yaşadı. Berber, yaşadıklarıyla ilgili kitap yazmaya karar verdi.

aw196993-02-001.jpg

5 YILDA 5 KİTAP

Şu anda 25 yaşında olan Berber, ilk olarak 2015 yılında yaşadığı süreci ve hastalığını konu alan ‘Gülümse’ adlı kitabını çıkardı. Berber'in kitabı büyük ilgi gördü. Berber, sonrasında sırasıyla ‘Hayata Dair’, ‘Aybike’, ‘Reform’ ve ‘Sol Yanım’ kitaplarını çıkardı. Berber, her kitabında hastalığıyla ilgili ayrı bir hikayeyi ele aldı. Bir şiir, 2 otobiyografi ve 2 hikaye kitabı olmak üzere, 5 yılda toplam 5 kitap çıkaran Berber, bu süreçte tedavisini de sürdürdü. Berber, şu anda Sarıgöl'de pazaryerinde hem doğal ürünlerini hem de yazdığı kitapları satarak hastane masraflarını çıkarma gayreti sarf ediyor.

aw196993-01-001.jpg

"ÇOK BÜYÜK MÜCADELELERİM OLDU"

Daha önce ismini dahi duymadığı hastalığa yakalandığını anlatan Berber, "O süreç benim için çok zordu. Çok büyük mücadelelerim oldu. Yaptığım en büyük hatanın MS hastalığını düşmanım olarak görmek olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben onunla savaştım ve MS beni yendi. Artık onu kötü bir arkadaşım olarak görüyorum. Hiçbir zaman anlaşamayacağız ama hayatımdan da hiç çıkmayacak” ifadelerini kullandı.

aw196993-03-001.jpg

MALİYETİ NEDENİYLE KİTAP YAZMAYI BIRAKACAK

Hastalıkla mücadele sürecinde anlatmak istediği birçok şeyi kitaplarında topladığını belirten Berber, “İlk olarak ‘Gülümse’ isminde bir kitap yazdım. Daha sonrasında sırasıyla ‘Hayata Dair’, ‘Aybike’ ve ‘Reform’ adında kitapları çıkardım. ‘Reform’ kitabımda insanların kendi hayatlarında yapabilecek oldukları değişiklikleri, bir kişiye ‘sen’ veya ‘siz’ diye hitap edilmesini anlattım. Ardından ‘Sol Yanım’ isminde de bir şiir kitabı çıkardım” sözlerini kaydetti.
Maliyeti nedeniyle kitap yazmayı sürdürmeyeceğini dile getiren Berber, şu anda en büyük isteğinin çalışmak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.