"Mücbir sebep hali genişletilmelidir”

"Mücbir sebep hali genişletilmelidir”
ABONE OL
Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) üyeleri, 1 – 7 Mart Muhasebe Haftası kapsamında valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Törende Yörüyen, “Mücbir sebep hali genişletilmelidir” dedi. 

Her yıl 1 – 7 Mart arası  Muhasebe Hastası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda  Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) üyeleri, valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk bıraktı. SMMMO Başkanı Rıza Yörüyen “Odamız kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olup Aydın genelinde 965 üyemiz ve 124 stajyerimiz ile iş dünyasına  hizmet vermekteyiz” dedi. Pandemi nedeniyle kutlamalarını sınırlı bir organizasyonda yapıldığını söyleyen Yörüyen, bu sıkıntılı dönemin atlatılacağına inandıklarını belirtti.
 “BÜYÜK BİR ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYORUZ”
Pandemi döneminde muhasebe mesleğinin hayati önem taşıdığının bir kez daha ortaya çıktığını kaydeden Yörüyen, zor şartlar hizmet verdiklerinin altını çizdi. Hayatını kaybeden meslektaşlarına Allah’tan rahmet dileyen Yörüyen, “Odamız kamu yararına sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarda muhasebe mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmakta ve yaşanan sorunlar noktasında çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır” ifadelerini kullandı. 

“MALİ MÜŞAVİRLERE YEŞİL PASAPORT VERİLMELİDİR”

Çözümünü talep ettikleri sorunları dile getiren Yörüyen, “Mücbir sebep hali genişletilmelidir. Serbest meslek erbabında KDV’nin Gelir Vergisinde olduğu gibi tahsilat esasına göre düzenlenmesi sağlanmalıdır. Mali Müşavirlik hizmetlerinde KDV indirimi yapılmalıdır. Mali Müşavirlere arabuluculuk yetkisi verilmesi gerekmektedir. Mali tatile ilişkin süreler uzatılmalıdır.  Mali Müşavirlere yeşil pasaport verilmelidir” olarak sıraladı. 

mucbir-sebep-hali-genisletilmelidir-205127-0d19ee6298dbcbc1ae41a7fdd44ae4ac.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.