Müdürler çocuklarla oyun oynadı 

Müdürler çocuklarla oyun oynadı 
ABONE OL
Mimar Sinan Anaokulu’nda düzenlenen etkinliğe katılan kurum müdürleri, farklı alanlarda hünerlerini sergileyen çocuklarla birlikte oyunlar oynadı. Miniklerin yaptıkları çalışmaları anlatırken yaşadıkları heyecanları ise renkli görüntüler oluşturdu.   

TÜRKER KOCAKAHYA - Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik etkinlikler düzenliyor. 21 Haziran’da başlayıp 2 Temmuz’a kadar sürecek etkinliklerde akademik, fiziksel, sosyal-duygusal, kültürel ve sportif alanlarda faaliyetler yapılacak. Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ve Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan da Efeler’deki Mimar Sinan Anaokulu’ndaki etkinliklere misafir oldu. Robotik kodlama, ebru sanatı, çiçek ekimi, Anadolu çocuk oyunları ve fen çalışmaları deney etkinlikleri yapan miniklerden bilgi alan Okumuş, aynı zamanda çalışmalara eşlik etti. Öğrencilerle çiçek ekip, ebru sanatı yapan Okumuş, çocuklarla oyun da oynadı. 


İL GENELİNDE PLANLANDI 

Etkinlikler hakkında bilgi veren Okumuş, 1 yılı geçkin süredir yaşanan pandemi sürecine vurgu yaptı. Alınan tedbirlerle 2 aydır okullarda eğitime devam edildiğini belirten Okumuş, Bakanlığın kararıyla 2 Temmuz’a kadar okullarda faaliyetin süreceğini belirtti. Tüm etkinliklerin il genelindeki okullarda sınıf bazında planlandığını dile getiren Okumuş, bu süreçte ortaöğretim düzeyindeki tüm resmi ve özel okullarda da sorumluluk ve mazeret sınavlarının tamamlanacağını belirtti. Okumuş, aynı zamanda destekleme ve yetiştirme kursları ile 12’nci sınıflara yönelik rehberlik faaliyetinin devam edeceğini dile getirdi. Okumuş, uzaktan eğitim sürecinde lise öğrencilerinin daha fazla desteklenmesine ihtiyaç duyulduğu tespit edilen başta sosyal, sportif, ve kültürel etkinlikler olmak üzere tüm alanlarda eğitim ve öğretim faaliyetleri planlanacağını belirtti. 


“ÇOCUK OLMAK ÇOK GÜZEL”

Çocuklarla oyun oynayan Okumuş, “Çocuk olmak, çocuk kalmak güzel bir şey. Onlar bizim geleceğimiz. Uzun süredir evde dört duvar arasında kaldılar” dedi.

Çocukların sosyalleşmesi için oyunlar oynaması ve iletişim kurmalarının önemine değinen Okumuş, pandemi sürecinde fedakarca çalışan öğretmenlere de teşekkür etti. Öğretmenlere pandemi döneminde evden çalıştıkları konusunda gelen eleştirilerin de haksız olduğunu belirten Okumuş, öğretmenlerin bu dönemde daha çok yorulduğunu dile getirdi. 
mudurler-cocuklarla-oyun-oynadi-222669-298b9f5be009af331a8f4008e0876532.jpgmudurler-cocuklarla-oyun-oynadi-222669-771ad84d22610f466afb0c0ea6dd1d24.jpgmudurler-cocuklarla-oyun-oynadi-222669-14638e72b5058bfcf0be750520c23d42.jpgmudurler-cocuklarla-oyun-oynadi-222669-dd8b80ebf962b51f88a69293ece414ed.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.