Muğla’daki orman yangını 3. gününde

Muğla’daki orman yangını 3. gününde
ABONE OL
Marmaris'teki orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Marmaris'teki orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ederken, yangının Muğla Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yakınlarına kadar gelmesi nedeniyle orman ve itfaiye ekiplerinin alevlerin önüne geçmek için güvenlik koridoru açtığı bildirildi. Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda 21 Haziran'da başlayan yangın devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ile Nazilli Belediyesi'nin de araç ve personel gönderdiği yangının kontrol altına alınması için sürdürülen hummalı çalışmalar Afet Koordinasyon Merkezi'nde alınan kararlar doğrultusunda yerine getiriliyor. 

Öte yandan 24 Haziran itibariyle 3. güne girilen yangına karşı, gece boyunca alevlere karadan çok sayıda ekip ile müdahale edildi.Yangının Muğla Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yakınlarına kadar gelmesi üzerine orman ve itfaiye ekipleri, alevlerin önüne geçmek için güvenlik koridoru açtı.

Alevlere, sabahın ilk saatlerinden itibaren havadan da müdahale edilmeye başlandı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de bölgeden yangınla mücadeleyi takip ediyor.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.