Muhtarlık mazbatası iptal oldu

Muhtarlık mazbatası iptal oldu
ABONE OL
Nazilli’ye bağlı Atıntaş Mahallesi’nde Muhtar Şükrü Ustaoğlu’nun görevden alınmasının ardından 6 Haziran tarihinde yeniden gidilen seçimde 340 oy ile muhtarlık seçimini kazanan Bahar Beşer dönemi kısa sürdü.

Yapılan itirazları değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu ‘Tam kanunsuzluk’ kararı vererek Bahar Beşer’in muhtarlık mazbatasını iptal etti.

6 Haziran tarihinde yenilenen Altıntaş Mahalle Muhtarlığı Seçiminde 340 oy alarak muhtar seçilen Bahar Beşer’in dönemi kısa sürdü. YSK, yapılan itirazları değerlendirerek nihai kararını verdi. YSK ‘Tam Kanunsuzluk’ kararı vererek Bahar Beşer’in muhtarlığını iptal etti.

YSK yenilenen seçimde en fazla oy alan 2’inci aday olan Ahmet Ertemiz’in muhtarlığını onayladı.

Nazilli İlçe Seçim Kurulu Müdürü Famil İskenderoğlu yaptığı açıklamada, ‘‘YSK Bahar Beşer hanımefendinin ikametgah adresi ile ilgili olarak yapılan itirazları değerlendirdi. Kurul konu ile ilgili olarak ‘Tam Kanunsuzluk’ kararı verdi. Kanunlar gereği Bahar Hanımın muhtarlığı iptal edildi. 6 Haziranda yapılan seçimde en fazla 2’inci oyu alan Ahmet Ertemiz Altıntaş Mahallesine Muhtarı olarak karar verildi. Önümüzdeki günlerde devir teslim yapılacak’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.