Mülk sahipleri 2 milyon istedi belediye 167 bin önerdi

Mülk sahipleri 2 milyon istedi belediye 167 bin önerdi
ABONE OL
Karacasu Belediyesi, ilçe merkezinde belediye binası karşısındaki tescilli iki tarihi evi kamulaştırmak için mülk sahipleriyle pazarlığa oturdu.

(GÜLAY ÖZTEKİN) Belediye Başkanı Zeki İnal’ın makamında yapılan görüşmede teklif verilen kamulaştırma bedeli üzerinde anlaşma sağlanamadı. 

Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, turizme kazandırılması için kamulaştırmak istediği belediye binası karşısındaki Mustafa Kabasakal ve İsmet Derici’ye ait koruma altına alınan tescilli iki ayrı tarihi evin mirasçıları ile görüştü. Encümen üyelerinin de katıldığı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 373 bin lira teklif ettiği yer için belediye 167 bin lira teklif sundu. Mülk sahiplerinin beklentisi 2 milyon olunca anlaşma sağlanamadı.


TEKLİF BEDELİ ÇOK DÜŞÜK
Geçtiğimiz ay encümende alınan kamulaştırma kararı doğrultusunda mirasçılarla masaya oturan Belediye Başkanı Zeki İnal, Mustafa Kabasakal’a ait tescilli kültür varlığına kamulaştırma bedeli olarak 167 bin lira teklif verdi. Teklif edilen bedelin çok düşük olduğunu belirten mülk sahipleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da 373 bin lira fiyat verdiğini ancak her ikisinin de beklentilerine cevap vermediğini ileri sürü teklifi kabul etmedikleri öğrenildi. 

TARAFLARA MAHKEME YOLU GÖRÜNDÜ
Başkan İnal ve Encümen üyelerinin de katıldığı toplantıda mirasçılarla ayrı ayrı görüşüldü. Her iki mülk sahibi ile anlaşma sağlayamayan Başkan İnal, “Kamulaştırmak istediğimiz iki tarihi evi belediyemizce satın alıp aslına uygun restore ederek bir kombinasyon içinde turizme kazandırmak istiyoruz. Kendilerini davet ettik. Davetimize icabet ettiler ve mirasçılarla yapmış olduğumuz görüşmede mutabakat sağlanamadı. Onlara düşünüp değerlendirmeleri için 10 gün süre verdik. Kabul etmedikleri takdirde Sulh Hukuk Mahkemesinde kamulaştırma davası açacağız” dedi.

BAKIMSIZLIKTAN HARABEYE DÖNÜYOR
Başkan İnal, evlerin bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tuttuğunu ve restore edilmediği takdirde tarihi değerini de kaybedeceğini kaydetti. İnal, “Mirasçılar restore etmiyor. Belediye olarak değerlendirelim ve tarihi dokuları kurtaralım istedik. Bu şekliyle hem görüntü kirliliği hem de tehlike oluşturuyor. Kamulaştırılması her iki tarafların menfaatine olacaktır” diye konuştu. 

MİRASÇILAR TEKLİFİ KABUL ETMEDİ
Teklif edilen bedelin çok düşük olduğunu belirten mülk sahipleri, Kültür bakanlığının da 373 bin lira fiyat verdiğini ancak her ikisinin de beklentilerine cevap vermediğini söyledi. Mülk sahibi Mustafa Kabasakal’ın mirasçılarından kardeşi Ünal ve Yüksel Kabasakal, verilen teklifin çok düşük olduğunu belirterek, “Karacasu’nun en güzel yerinde çift cepheli 450 metrekare arsa içerisindeki bu fiyatı verecek bir ev bulabilecekler mi bir baksınlar. Bu fiyata anlaşmamız mümkün değil. Yaklaşık 2 milyon değerindeki yere bu fiyat çok komik. Kabul etmiyoruz. Biz de hakkımızı mahkemede arayacağız” ifadelerini kullandı.

karacasu-belediyesinde-kamulastirma-pazarligi-114565-3b048ca1619a4a9b3d34a3871a9ca3fe.jpgkaracasu-belediyesinde-kamulastirma-pazarligi-114565-298efcdb3d9f71fd2275a6875af6ceb4.jpgkaracasu-belediyesinde-kamulastirma-pazarligi-114565-1669b4b07ca858a383d3bda388de42bb.jpgkaracasu-belediyesinde-kamulastirma-pazarligi-114565-33623d85e01b90086b87fa1c97614c2d.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.