Nakdi teşvikler verilecek 

Nakdi teşvikler verilecek 
ABONE OL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda TBMM'nin açılış töreninde, "Yatırım teşvik sistemimizi çok daha cazip bir yapıya dönüştürerek nakdi teşvikleri de içeren seçici destekler getireceğiz." ifadeleri ile birlikte çalışmalar hız kazandı.

Ekonomi Reform Eylem Planı'nda yer alan kararlar yıl sonuna kadar uygulamaya geçirilecek.

Dünya gazetesinin haberine göre, Ekonomi yönetimi, ülke içi genel yatırımlarının yanı sıra yabancı yatırım oranını da geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Mart ayında duyurulan Ekonomik Reform Eylem Planı'nda 2021 yılı sonuna kadar uygulamaya geçirilmesi öngörülen kararlar içinde yer alan teşvikler konusuna yönelik çalışmalar hız kazandı. Bu planın önemli unsurlarından olan nakdi teşvik kısmı, proje bazlı yatırımlara uygulanacak. Türkiye'de 240 milyar dolara ulaşan yabancı sermaye yatırımlarının artırılması için ilk etapta istenen mevzuat değişiklikleri bu yıl sonuna kadar uygulamaya dökülecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Meclis açılışında belirttiği şekilde, özellikle yabancı sermayenin artırılması için nakdi teşvik sistemi devreye girecek. Bu kapsamda, proje bazlı yatırımları daha cazip hale dönüştürme amacıyla nakdi teşvikler verilecek. 

Alınan bilgilere göre, proje bazlı yatırımlar için, yatırım tutarının yüzde 10'u ile yüzde 15'i arasında nakdi teşvik sağlanacak. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.