Nazilli Belediyesi’nden yangınlarda büyük dayanışma örneği

Nazilli Belediyesi’nden yangınlarda büyük dayanışma örneği
ABONE OL
Ülke genelinde çıkan yangınlarda söndürme çalışması ile bölgede görevli ekibin eksiklerinin giderilmesi noktasında büyük çaba gösteren Nazilli Belediyesi, yaptığı çalışmalarla vatandaşın takdirini topladı.

Manavgat’ta çıkan yangının ardından Arslanlı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların imecesiyle toplanan 2 kamyon hayvan yemini bölgeye ulaştıran Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Karacasu ve Bozdoğan’da yürütülen soğutma çalışmalarına ise bizzat katıldı.

İlçe genelinde olası yangınların önüne geçmek için Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından başta kırsal mahalleler olmak üzere 82 mahallenin tamamında havadan ve karadan denetimler gerçekleştirildi.

 

Artan yangınlar nedeniyle günlerce bölgede çalışan Orman İşletme ve İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı personeller tarafından hem gündüz hem de gece kumanya dağıtımı yapıldı.

İlçe merkezinin 4 kilometre kuzeyinde yer alan Mastaura Antik Kenti, olası yangın durumuna karşı Nazilli Belediyesi ve Aydın İl Kültür Müdürlüğü iş birliği ile korumaya alındı. Yangın bölgesindeki hayvanların beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için Nazilli Hayvan Severler Topluluğu ile koordineli olarak çalışan belediye ekipleri, belirlenen alanlara mama ve su bıraktı.

 

Son olarak Dallıca Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar tarafından bağışlanan hayvan yemleri, Nazilli Belediyesi tarafından Manavgat ve Bozdoğan’da yangından zarar gören üreticilere ulaştırıldı.

İçinde bulunduğumuz süreçte Türk milletinin büyük bir yardımseverlik örneği gösterdiğine dikkat çeken Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Öncelikle Nazillili hemşehrilerime bu süreçte gösterdikleri özveri ve fedakarlık için teşekkür ediyorum. Yangının Antalya’nın Manavgat ilçesinde görüldüğü ilk günden bu yana ekiplerimizle birlikte mesai mevhumu gözetmeksizin çalıştık. Akabinde komşu ilçelerimiz Bozdoğan ve Karacasu’daki yangınlarda soğutma çalışmalarına katıldık. İlçemizde yangın tehlikesine karşı 7/24 havadan ve karadan denetimlerimiz bu süreçte devam etti. Tarihimizin en büyük yangınlarından birini yaşamış olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz ancak tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Bu nedenle tüm saha ekiplerimizle birlikte denetimlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.