2019 yerel seçimlerinde Aydın’ın Nazilli ilçesinde Millet İttifakı’nın adayı olarak belediye başkanı seçilen Kürşat Engin Özcan, göreve gelir gelmez ilk olarak belediyenin eski dönemden kalan borcunu dev pankarta yazdırarak belediye meydanına astırdı. Belediyenin o dönemde 101 milyon 987 bin 373 lira 13 kuruş olan borcu, bütün kamuoyu ile paylaşıldı.

whatsapp-image-2023-12-01-at-12-17-26.jpeg

4 YILDA 3 KAT ARTTI

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan Kahramanmaraş merkezli depremler ve koronavirüs salgını gibi tarihinde görülmemiş birçok olağanüstü olayla karşı karşıya kalan Nazilli Belediyesi, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullardan fazlasıyla etkilendi. 101 milyon lira olarak açıklanan borç 4 katına yükseldi ve 400 milyon lirayı aştı.

whatsapp-image-2023-12-01-at-12-16-54.jpeg

ERDOĞAN ELİ DEĞDİ

Belediyeyi kalkındırmak isteyen Kürşat Engin Özcan, bir yıl önce İYİ Parti'den istifa ederek AK Parti'ye geçti. İktidarın gücünü arkasına alan Özcan, ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan 166 milyon liralık borca hamle yaptı. Meydandaki 17 katlı binanın 14 katını borç karşılığında devreden Özcan, sigorta borcunu sıfırladı. Aynı zamanda bakanlıklardan gelen hibeler ve İller Bankası'ndan çekilen kredilerle birlikte de belediyenin borç yükü iyice hafifledi.

RESMİ BORÇ KALMADI!

AK Partili Özcan, Hedef Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, 17 Kasım 2023 itibariyle belediyenin resmî kurumlara olan borçlarının tamamen kapatıldığını söyledi. Belediyenin esnafa olan borcunun da azaldığının altını çizen Özcan, "Sigorta ve vergi borçlarımız vardı ama benzer yöntemlerle belediyenin borçlarını sıfırladık. En önemlisi esnafa olan borcumuz en az seviyeye indi. Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bakanlarımız ve bürokratlarımızın da destekleriyle tek tek hepsini hallediyoruz" dedi.

whatsapp-image-2023-12-01-at-12-16-54-1.jpeg

YİNE PANKART ASACAK!

Göreve geldiği günden itibaren sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hareket ettiğini vurgulayan Özcan, yapılacak önemli hamleler ile birlikte Şubat ayı itibariyle Nazilli Belediyesi'nin bütün borçlarının kapatılacağını ve yine belediye meydanına "Nazilli'mizin borcu kalmamıştır" yazılı dev bir pankart asacağını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi