Nazilli Belediyesi haziran ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Yılmaz, belediyenin icraya konu edilen borçlarının asıl sorumlusunun önceki dönem yönetim olduğunu belirterek hatalı işlemlerden kaynaklandığını dile getirdi. Belediyenin halihazırdaki banka borçları hakkında konuşan Yılmaz, önceki dönemden toplam 36 milyon lira banka borcu kaldığına dikkat çekerek bunun yalnızca 13 milyon liralık kısmının mevcut döneme ait olduğunu söyledi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ilişiksizlik belgesi alınmadan yüklenici firmalara ait teminatların iade edildiğini belirten Yılmaz, mevcut yönetiminin ödemek zorunda bırakıldığı borçların hepsinin asıl sorumlularından tahsil edileceğini belirterek ödeme sürecinin devam ettiğini bildirdi.

Nazilli Belediyesi’nin icra dosyalarının sebebi belli oldu! Fatura önceki yönetime kesildi

İcra Süreci Nasıl Gelişti?

İcralık dosyaların oluşmasına neden olan süreçlere ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, borçların iki temel sebepten kaynaklandığını açıkladı. Bu sebeplerden birinin Özgen Türker'e ait şirketlerle ilgili olduğunu belirten Yılmaz, "Bu şirketlerin Nazilli Belediyesi'ne iş yaptığı dönemde SGK ilişiksizlik belgesi alınmadan kesin kabuller yapılmış ve yüklenici firmalara ait teminatlar iade edilmiş. Daha sonra SGK, prim alacaklarını ilgili şirketlerden tahsil edemeyince alacağını belediyeden talep etmiş. Bugün karşı karşıya kaldığımız icraların bir kısmı bu süreçten kaynaklanıyor" dedi.

Nazilli Belediyesi’nin icra dosyalarının sebebi belli oldu! Fatura önceki yönetime kesildi

Aydın’da makilik alanda yangın paniği! Ekiplerden hızlı müdahale
Aydın’da makilik alanda yangın paniği! Ekiplerden hızlı müdahale
İçeriği Görüntüle

“Yapılan Ödemeler Rücu Edilecek”

Ortaya çıkan borcun belediyeye ait olmadığının altını çizen Yılmaz, "Bu, Nazilli Belediyesi'nin borcu değil; ilgili şirketlerin borcudur. Ancak geçmiş dönemde yapılan hatalı işlemler nedeniyle belediyemiz bugün bu ödemeleri yapmak zorunda kalıyor. Elbette belediyemiz SGK'ya karşı yükümlülüklerini yerine getirecek ve borçları ödeyecek. Fakat bu sürece neden olanlarla ilgili de gerekli işlemler yapılacak. Dönemin belediye başkanı, muhasebe müdürü, harcama yetkilisi ve kusuru bulunan diğer kişiler kimlerse, yapılan ödemeler kendilerine rücu edilecek" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ