Nazilli Boğa Güreşi festivali nefes kesti

Nazilli Boğa Güreşi festivali nefes kesti
ABONE OL
Nazilli Belediyesi ile Yaylapınar Boğa Güreşi Komitesi işbirliğince ilk kez düzenlenen 1'nci Geleneksel Boğa Güreşi Festivali gerçekleştirildi.

Nazilli Belediyesi'nin sağlamış olduğu destek ile Yaylapınar Boğa Güreşi Komitesi tarafından ilk kez düzenlen Boğa Güreşi Festivali büyük ilgi uyandırdı. Türkiye'nin çeşitli illerinden 120 boğanın mücadele ettiği güreş festivali, Nazilli Belediyesi Sosyal Etkinlik alanında düzenlendi.


Gerçekleştirilen festivale Festivale, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, besiciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yaylapınar İlköğretim Okulu için düzenlenen güreş festivalinin kazananı "Kahraman Cerrah" isimli boğası ile Sultanhisar'dan Akif Soytürk oldu. Soytürk'e Belediye Başkanlığı Kupası, Başkan Kürşat Engin Özcan ve protokol üyeleri tarafından teslim edildi.


Türk kültürünün önemli geleneklerinden biri olan boğa güreşlerini Nazilli’de ilk kez düzenlemiş olmaktan gurur duyduklarını kaydeden Başkan Özcan, organizasyonda emeği geçen herkese ve katılım sağlayan izleyicilere teşekkür etti.
Özcan, gelecek sene de festival geleneğini sürdürmek istediklerinin belirtmeyi unutmadı.


Komite Başkanı Yaylapınar Muhtarı Hakan Yıldırım ise, destekleri dolayısıyla Başkan Özcan ve tüm sponsorlara teşekkürlerini sundu.

whatsapp-image-2021-11-28-at-16-39-48-1.jpegwhatsapp-image-2021-11-28-at-16-40-03.jpegwhatsapp-image-2021-11-28-at-16-39-32.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.