Nazilli Devlet Hastanesi’nden hekim istifalarına ilişkin açıklama

Nazilli Devlet Hastanesi’nden hekim istifalarına ilişkin açıklama
ABONE OL
Son dönemde doktor istifalarıyla gündemden düşmeyen ve hastaların randevu alamadıklarını öne sürdükleri Nazilli Devlet Hastanesi ile ilgili Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden kamuoyuna kritik bir açıklama aldı.

Türk Tabipler Birliği'nin aldığı karar doğrultusunda Nazilli Devlet Hastanesi’nde doktorlar ve sağlık çalışanları iş bırakma eylemlerinde bulunmuştu. Türkiye genelinde özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla başlatılan eylemde talepler sıralanmıştı. Hastanede acil servisler dışında hiçbir hizmet verilmediği gibi polikliniklerde de hastalara randevu verilmemişti. Acil servislerinde uzun kuyrukların oluştuğu Nazilli Devlet Hastanesi, doktorların istifa haberleriyle sarsılmıştı.

Tüm bu eylemlerin ve istifaların ardında Nazilli Devlet Hastanesi ile ilgili Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden kritik bir açıklama geldi. Kamuoyuna yapılan duyuruda branş değişikliği ve emeklilik vurgusu yapılarak, yeni doktor atamalarının yapıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“2022 yılında ve an itibariyle branş değişikliği nedeniyle istifa eden 1 hekimimiz olup daha önceki yıllarda görev değişikliği veya mücbir sebeplerle ayrılan hekimler yerine uzman doktor atamaları yapılmıştır. Buna örnek olarak son dönemde, 2022 yılı itibariyle 1 Çocuk Sağlığı Uzmanı, 1 Genel Cerrahi Uzmanı, 1 KBB Uzmanı, 1 Acil Tıp Uzmanı, 1 Yoğun Bakım Uzmanı, 1 FTR Uzmanı ve 1 Patoloji Uzmanı doktorları Nazilli Devlet Hastanesinde göreve başlamışlardır. 2021 yılı sonu ve 2022 başı itibariyle 2 Kardiyoloji Uzmanı ve 2 Nöroloji Uzmanı emeklilik sebebiyle ayrılmış, an itibariyle Aydın İl Sağlık Müdürlüğümüzden yapılan görevlendirmelerle 2 Kardiyoloji ve 2 Nöroloji Uzmanı ile hizmet vermekteyiz. Ayrıca 1 Çocuk Sağlığı Uzmanımız branş değişikliği ve 1 Genel Cerrahi Uzmanımız eğitim mazuratı nedeniyle ayrılmış olup yerlerine atamalar yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

5e677fc5-1e7e-41ff-9d87-8e6b0c081d27.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.