Nazilli esnafının yüzü aylar sonra güldü

Nazilli esnafının yüzü aylar sonra  güldü
ABONE OL
Tüm dünyada kutlanan Anneler günü Nazilli’de uzun zamandan sonra hareketlilik getirirken esnafın yüzü birazda olsa güldü.

AYŞE AKTAŞ- Nazilli’de Anneler günü için birçok mağaza, kozmetik, takı ve aksesuarcılar ve günün anlam ve önemini en iyi yansıtan çiçekçiler hareketli bir hafta sonu geçirdi. Geçtiğimiz 4 hafta, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının bu hafta sonu Nazilli’de uygulanmaması esnafı sevindirdi.

‘İNŞALLAH DAHA İYİ OLACAK’
Nazilli Uzun Çarşı’da iç giyim esnaflarından Vedat Sevinçer, ”İçinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerde ve sokağa çıkma yasağını esnetilmesi ile beraber insanlar hafta sonu çarşıya çıktılar. Annelerine hediyelerini aldılar. Özellikle pijama satışlarımız arttı. Güzel bir hafta sonu geçirdik. İnşallah sağlıkla daha güzel günler göreceğiz. Allah bereket versin daha iyi günlerde olması ümidiyle diyoruz. Bugün de bir yoğunluk bekliyoruz.65 yaş üstü büyüklerimiz de dışarı çıktılar bugün. O yüzden erken açtık” diye konuştu.

‘HAFTA SONUNU HAREKETLİ GEÇİRİYORUZ’
Annelere hediye almak için en sık uğradığımız yerlerden biri olan takı ve aksesuarcılar ise hafta sonu satışlarından memnun kaldıklarını söylediler. Bijuteri işletmecisi Murat Dedek,” Hafta sonu hareketli geçirdik. Geçen haftalarda sokağa çıkma kısıtlaması vardı. Kapatmak zorunda kaldık. Şu son 1 haftaya göre daha iyiydi. Annelerine hediye almak isteyenler geliyorlar. Kendi ihtiyaçları için gelenler var.  Sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı kapatmıştık inşallah daha iyi olur” dedi.

nazilli-esnafinin-yuzu-aylar-sonra-yuzu-guldu-160833-4e9063eae63c21ad5b3d6f8408c19bd6.jpg

Giyim sektörünün de uzun zamandan sonra hareketlendiğini ifade eden Mine Ural ise ,”Çarşıda uzun zamandan sonra hareket var. Bizde 1 haftadır açığız. hafta sonu olduğu gibi hafta içi de bekliyoruz. Yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Çok yoğun olmaması önemli. Bizlerde içeriye maskesiz almıyoruz. Kıyafet denemelerine izin vermiyoruz çok mecbur kalmadıkça. Çoğu müşterimizde zaten anlayışlı davranıyor. Bedenlerini biliyorlar. İnşallah en kısa zamanda sağlıklı günlere dönebiliriz” diyerek sezona umutla baktıklarının altını çizdi.
Nazilli’de çiçekçilerin ise erken saatlerde sipariş alarak dağıtıma çıktıkları ise gözlerden kaçmadı.

nazilli-esnafinin-yuzu-aylar-sonra-yuzu-guldu-160833-2a152b1a7e704eb3fdd3d02ab7eb12c4.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.