Nazilli Fırıncılar Odası Başkanı Tekin’den ’81 ilde ekmek fabrikası kurulacak’ projesine tepki

Nazilli Fırıncılar Odası Başkanı Tekin’den ’81 ilde ekmek fabrikası kurulacak’ projesine tepki
ABONE OL
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, “Liselerde ekmek üreteceğiz. 81 elde ekmek fabrikası kuracağız” açıklamasına Nazilli Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Tekin tepki gösterdi.

Tekin, “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB( bunlarla uğraşmak yerine eğitimle uğraşsın” dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 15 okulda ekmek fabrikası kurduklarını ve günlük 250 bin ekmek kapasitesine ulaştıklarını belirterek, “81 ilde 100 noktaya ekmek fabrikası kuracağız ve günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle liselerin çıkışındaki satış büfelerinde vatandaşımızın düşük fiyatla ekmekle buluşmasını sağlayacağız” dedi. Bakan Özer’in açıklaması fırıncılar tarafından büyük tepki çekti.

Nazilli Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Tekin, hayata geçirilen projenin kendilerine bir zararının veya yararının olmadığını belirterek, "81 ilde açılacak olan ekmek fabrikaları günlük 1 milyon adet ekmek çıkaracak deniyor. Bu da il başı günlük 14 bin ekmek yapar. Bugün Aydın merkezde 14 bin ekmeğin hiçbir hükmü yok. Piyasada herhangi bir etkisi olmaz. Nazilli’de bile günlük ortalama 100-150 bin ekmek üretiliyor. Nazilli için bile çok sağlıklı olmaz.” dedi.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİMLE UĞRAŞSIN”

Fırıncılığın sadece ekmek üretip satmakla olmayacağını vurgulayan Tekin, şu anda fırıncılarının derdinin kalifiyeli eleman eksikliği olduğunu öne sürdü. Tekin, “Eğer proje kalifiyeli eleman yetiştirmek için uygulanan bir projeyse tamam. Onun bir karşılığı var. Bütün ekmek fırınlarının derdi zaten kalifiyeli personel. Yoldan geçen adama bu işi yaptırırsan olmaz. Bu projenin ne kadar devamlılığı olur orası ayrı bir soru işareti. Ben dahil olmak üzere fırıncıların çoğu da bu işin sağlıklı olmadığını ve arkadaşının gelmeyeceğini düşünüyor. Fırıncılık sadece ‘ben bugün ekmek ürettim, vatandaşa satayım’ demekle bitmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı bununla uğraşmak yerine eğitimle uğraşabilir diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

nazilli-firincilar-odasi-baskani-tekinnden-81-ilde-ekmek-fabrikasi-kurulacak-projesine-tepki-292587-2ae3de3495d4f1bde34e99d29a13ce51.jpegnazilli-firincilar-odasi-baskani-tekinnden-81-ilde-ekmek-fabrikasi-kurulacak-projesine-tepki-292587-43cbc98dfa5c0ff88995d115da79fbe3.png

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.