Kurban Bayramı öncesinde Nazilli'de gelenek bozulmadı. Arife gününde, ebedi hayata irtihal eden yakınlarını ve sevdiklerini anmak isteyen binlerce vatandaş, ilçenin en büyük kabristanları olan Eğriboyun ve Evranlı mezarlıklarına akın etti.

Yakınlarının mezarları başında Kur'an-ı Kerim okuyup dualar edem vatandaşlar, mezarların çevre temizliğini yaptı, getirdikleri rengarenk çiçekleri toprakla buluşturdu.

Nazilli mezarlıklarında bayram yoğunluğu

Bayramda yola çıkacaklara müjde! Benzine dev indirim geliyor
Bayramda yola çıkacaklara müjde! Benzine dev indirim geliyor
İçeriği Görüntüle

Kentin bayram geleneklerinden olan Mersin tezgahları da mezarlıkların önündeki yerini aldı. Tezgahlarda ayrıca kuşların beslenmesi için buğdaylar ve rengarenk saksı çiçekleri de satışa sunuldu.

Nazilli mezarlıklarında bayram yoğunluğu

Kurban Bayramı arefesi olması nedeniyle Nazilli Belediyesi de otobüslerle, mezarlıklara gitmek isteyen vatandaşları ücretsiz taşıdı. Belediye Meydanı’ndan kalkan araçlar, Evranlı ve Eğriboyun Mezarlığı’nda gün boyunca yolcu taşıdı.

Muhabir: ONUR ERKİN