Nazilli Sınav Koleji'nin bursluluk sınavına ‘rekor katılım’

Nazilli Sınav Koleji'nin bursluluk sınavına ‘rekor katılım’
ABONE OL
Nazilli’nin gözde eğitim kurumlarından eğitim dünyasının amiral kaptanı Sınav Koleji’nin bursluluk sınavına rekor düzeyde katılım oldu.

AYŞE AKTAŞ- Nazilli’nin gözde eğitim kurumlarından Sınav Koleji’nin bursluluk sınavına rekor düzeyde katılım oldu. Yaklaşık 3 bin kişinin başvurduğu sınav 4. sınıftan başlayarak 11. sınıfa kadar 6 seansta başarılı ve güvenli şekilde tamamlandı. 600'ü aşkın veli ise öğrenciler sınavda iken Sınav Koleji Konferans Salonunda ikramlar eşliğinde okul tanıtımı ve bilgilendirme sunumunu izledi.

Dev uzman kadro, deneyimli yöneticiler ve öğretmenler ile başarılı bir ortamda sınavları geçirdiklerini söyleyen Nazili Sınav Koleji Kurucusu Şükrü Yıldırım vatandaşların ilgisine teşekkür ederken, “Sınav Koleji olarak 5 yıldır yaptığımız bursluluk sınavları içerisinde 3 bine yakın en yoğun katılımla gerçekten heyecan verici bir bursluluk sınavı yaşadık. Nazilli halkına ve Bozdoğan, Buharkent, Yenipazar, Sultanhisar ve tüm çevre ilçelerden gelen velilerimizle öğrencilerimize gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KENDİMİZİ RAKİP GÖRÜP, KENDİMİZİ AŞAMAYA ÇALIŞIYORUZ
Nazilli Sınav Koleji olarak her sene güven katlayarak büyük başarılara imza attıklarını ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Yıldırım, “Biz eğitim açısından da her sene çok daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Dil konusunda olsun, akademik konuda olsun, spor, kültürel, sanatsal çalışmalar konusunda olsun, hep kendimizi rakip olarak görüp kendimizi aşmaya çalışıyoruz ve bu konuda çok iyi yollar aldık. İşimiz Nazilli ve çevresine en güzel, en kaliteli eğitimi vermek için çalışmak. Bursluluk, seneye 4. sınıftan başlayarak 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıfa geçecek olanların tamamına verilecek olan bir burstur. Öğrencilerin başarısına göre indirimlerde yüzde yüzden başlayıp aşağıya doğru gidecek. Gönlümüz çok fazla öğrencinin burs alması çünkü ciddi anlamda başarılı öğrencilere katkı sunmak istiyoruz. Belli bir sayımız yok. Başarıya göre belirlenecek” dedi.

AKIL OYUNLARI KULÜBÜ OLAN VE DERSLERİNİN VERİLDİĞİ TEK OKULUZ

Akıl Oyunları Kulübü'nün ve derslerinin verildiği Nazilli Sınav Koleji, ilçedeki tek okul olmanın da haklı gurunu yaşıyor. Geçen yıl Akıl Oyunları Kulübü'nün ve derslerinin çalışmalarına başladıklarını ve bu sene düzenlenen akıl oyunları turnuvasının ev sahipliğini yaptıklarını söyleyen Yıldırım, “Akıl oyunları bu sene biz kulüpler olarak, dersler olarak ilk defa başladık. Çok güzel çıkışlar yaptık. Geçen yıldan da belli çalışmalar yaptık ancak bu sene kulüpler yönünde de ders saati yönünde çalışma yaptık. İlçe turnuvası olarak da burada düzenlenmiş olması ve ev sahipliği yapmış olmamamız bizi ayrıca mutlu etti. Millî Eğitimden çok özel teşekkürler aldık. Nazilli Sınav Koleji olarak biz ev sahipliğinin tamamını üstlendik. Çok da etkili bir akıl oyunları turnuvası yaptığımızı düşünüyoruz. Tahmin ediyorum bu turnuvayı ileriki senelerde daha da genişleterek sürdüreceğiz. Hem kulüp olarak hem de ders olarak gerçekten çok önem veriyoruz. Ciddi anlamda yoğunlaştığımız bir yıl olmasına rağmen, yıllardır yapan başka bir devlet okulunun derecelerini geçtik” dedi.

AKIL OYUNLARI TURNUVASINDA HEDEFİMİZ TÜRKİYE FİNALLERİ

6 Ocak 2020 Tazof ve İlçe Milli Eğitim tarafından düzenlenen Nazilli 1. Akıl Oyunları Şenliğinde ev sahipliği yaptıklarını, 37 okulda 120 öğrenciyi Nazilli Sınav Koleji olarak ağırladıklarını söyleyen Akıl Oyunları Dersi öğretmeni Ramazan Güneşdoğdu ise "İlkokul ve ortaokul şeklinde 8 farklı kategoride turnuvalarımız gerçekleşti. Bu noktada Nazilli’de en iyi dereceyi yine okulumuz sağladı. İlkokul kategorisinde 2. sınıf öğrencimiz Kudret Kaan Çalık ‘Pentago’ oyununda ilçe 1.'si oldu. Aydın'da ilçemizi temsil edecek. Ortaokul kategorisinde Mesut Kaan Bebeci ‘Reversi’ oyununda ilçe 1.'si oldu yine ilde bizi temsil edecek. ’Kulami’ oyununda Burak Özdemir ilçe 2.'si oldu. Yine Arda Sayın ‘Pentago’ oyununda ortaokulda ilçe 3.'sü oldu. 5 Mart’ta Aydın’da düzenlenecek olan Akıl Oyunları Turnuvasında dereceye giren öğrencilerimizle ilçemizi temsil edeceğiz. Akıl oyunları organizasyonunda hedefimiz Antalya’da düzenlenecek olan Türkiye finallerine ilimizi temsil etmek. Bizim akıl oyunlarında en önemli sloganımız, 'Öğlencilerimiz eğlenerek öğrenirler.' Ayrıca akıl oyunlarında kaybetmek diye bir şey yok; ya kazanırız ya da öğreniriz. Akıl oyunlarında öğrenciler sabrı, empatiyi, stratejik düşünmeyi, saygıyı öğrenirler. Birçok kazanımı olan akıl oyunlarının görsel zeka olarak, sayısal zeka, işitsel zeka gibi bir çok katkısı var. Yurt dışında yapılan araştırmalara göre de akıl zeka oyunlarının 13 puanlık IQ kazanımı sağladığı bilimsel araştırmalar sonucu ispatlanmış ve kanıtlanmıştır. Ana sınıfından 4. sınıflara kadar ders olarak var. Ortaokullarda ve üst sınıflarda da öğle aralarında fırsat buldukça çalışmalarımız oluyor” diye konuştu.

nazilli-sinav-kolejinden-rekor-katilim-144978-472542f7d50c04e6c650b073c082df0c.jpgnazilli-sinav-kolejinden-rekor-katilim-144978-0580f80690fc94b764cc070ead1c3d6d.jpegwhatsapp-image-2020-01-16-at-11-12-47.jpegnazilli-sinav-kolejinden-rekor-katilim-144978-5cd5ef514b4590553c5bc1f05df2e23b.jpeg

FOTOĞRAFLARIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.