Nazilli Ticaret Odası Anuga Fuarı’nda yerini aldı 

Nazilli Ticaret Odası Anuga Fuarı’nda yerini aldı 
ABONE OL
Nazilli Ticaret Odası, dünyanın en büyük uluslararası gıda fuarlarından biri kabul edilen  Almanya’nın  Köln şehrindeki Anuga Fuarına katıldı.

HABER MERKEZİ- Anuga Fuarı’na çeşitli ülkelerden 2 bin 715 firma katılırken Türkiye’den 315 firma fuara katılarak 4’üncü büyük katılımcı oldu. Türkiye, Anuga 2019‘da Türk fuarcılık tarihinin en büyük katılımlarından birini gerçekleştirdi. Kuruluşunun 10. yılı kutlayan fuarın bu yıl partner ülkesi Paraguay’dı. Nazilli Ticaret Odası sadece stant kiralamakla kalmayıp, fuarı ziyaret etmek isteyen üyeler için iş gezisi organizasyonu da düzenledi. 

NTO STANDINA YOĞUN İLGİ
Nazilli Ticaret Odası adına düzenlenen stantta bölgeye özgü ürünlerin tanıtımı yapıldı. Sadece bölgemizde yetişen ve lop incir olarak bilinen incirin kurutulmuş hali standı ziyaret eden yerli ve yabancı kişilerden oldukça fazla ilgi gördü. İyi tarım sonucunda elde edilen bölgemize özgü diğer ürünlerden yabancı ziyaretçilerin tatma imkanı bulduğu, bu nedenle yoğun ilgi gören stanttaki zeytin, zeytin yağı, limon suyu ve nar ekşisi gibi bölgemize ait ürünler dikkat çekti.

Tüm Dünyada Organik veya iyi tarım sonucu elde edilen gıda ürünlerinin daha çok tercih edilmesi, piyasa fiyatının daha yüksek olması nedeniyle NTO standının özel ve yoğun bir ilgiyle karşılaştığı fuar temsilcileri tarafından dile getirildi. 

Nazilli Ticaret Odası adeta bir garantör kurum gibi üyelerinin ürünlerinin arkasında durdu. Bu nedenle oda üyeleri ile görüşen yabancı firma temsilcileri Ticaret Odası standında görüşme yapmanın rahatlığını yaşadılar.   

NURİ ARSLAN: “TÜM AMACIMIZ BÖLGE İHRACATINI ARTTIRMAK
Fuara aynı zamanda Ticaret Heyeti Başkanı olarak katılan Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, “Yurtdışı gıda fuarlarına 2013 yılından itibaren düzenli olarak katılım göstermeye gayret ediyoruz. İhracat yapan üyelerimize desteklerimiz sürmekle birlikte ihracat potansiyeli olan ancak çeşitli sebeplerle ihracat yapamayan firmalarımızın dış ticaret tecrübelerini arttırmak, dış pazarlarla buluşturmak amacıyla yaptığımız organizasyonların sonucunu almaya başladık. Özellikle yurt dışı organizasyonlarında bölgemize özgü ürünlere katma değer yaratacak projeler olmasına dikkat ediyoruz. Nazilli Ticaret Odası olarak yurt içinde ve dışında, her platformda üyelerimizi azami düzeyde temsil ettiğimize inanıyorum” dedi.

Nazilli Ticaret Odası heyetinde Heyet Başkanı Nuri Arslan ile birlikte Yön. Krl. Başk. Yard. Mehmet Tunçyürek, Yönetim Kurulu sayman üyesi Gökhan Yıldız ile oda üyeleri Murat Kaplan, Mustafa Gün, Anıl Karakaş, Ahmet Özyiğit, İzzet Demirkaya, Salih Dönertaş yer aldı. Fuar programına iştirak eden firmalara ait çay, kahve, limon sosu, sirke, incir, nar ekşisi, bitki çayları ile oda üyelerine ait zeytinyağı, kuru gıda vb. ürünlerin tanıtımı yapılarak, yurtdışında yeni pazarlar elde etme imkanları araştırıldı. 

NTO’YA TEŞEKKÜR PLAKETİ
Nazilli Ticaret Odasına, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, Köln Başkonsolusu Ceyhun Erciyes ve Ticaret Ateşesi Anıl Gürtuna Kaya tarafından NTO’nun Anuga 2019 Fuarı’na katılımından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Ayrıca standı ziyaret eden Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güldal, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ulusoy, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt‘a yöresel ürünler ikram edildi.  

nazilli-ticaret-odasi-anuga-fuarinda-yerini-aldi-130763-af9ff1e608ee22e6593a42855655060d.jpgnazilli-ticaret-odasi-anuga-fuarinda-yerini-aldi-130763-b0d5c15cf40fc6d5777009437560be2c.jpgnazilli-ticaret-odasi-anuga-fuarinda-yerini-aldi-130763-ef382271113b0667bd3c1ed6d7af3402.jpgnazilli-ticaret-odasi-anuga-fuarinda-yerini-aldi-130763-f4c397cc824411cca31656de57efd6a1.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.