‘Nazilli’de 2000 yılından önce yapılan evler büyük zarar görecek’

‘Nazilli’de 2000 yılından önce yapılan evler büyük zarar görecek’
ABONE OL
Nazilli Müteahhitler Derneği (NAMDER) Nazilli’de olası bir depremde yaşanabilecek sıkıntıları, düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

AYŞE AKTAŞ - İzmir’de gerçekleşen 6,6 şiddetindeki depremin yankıları Aydın'da da sürüyor. Nazilli Müteahhitler Derneği Başkanı Remzi Erdemci, Nazilli’yi güzelleştirmek için çaba sarf ettiklerini belirterek, "Bizim illegal olan hiçbir işimiz yok. Biz siyasi bir kurum değiliz. Biz gerçekten Nazilli’yi güzelleştirmek için bu yola çıktık. Nazilli’de bir deprem yaşandığında 'Nazilli’nin yüzde doksanı yıkılır' açıklamasını evet yaptım. Nazilli’de uzun yıllardır yaşayanlar herkes Nazilli’yi biliyor. Yeşilyurt, Kurudere, Muammer Aksoy, Yıldıztepe, İstiklal'deki yapılar 2’şer katlı. Bunlarda çok anormal bir şey olmaz. Ama bugün Ordu Caddesi, Atatürk Bulvarı, Hürriyet Caddesi, Aşağı Nazilli bunlar fay hatlarının en tehlikeli olduğu yerler. Şuanda Ordu Caddesi'ne gidin. İnsanlar binaları boyuyor ama arada 10 santimlik açıklık var ve buraya strafor koyuyorlar. Binaya bakıyorsunuz yepyeni. Elbise çok güzel ama içerisi çürük. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum.2000 yılından önce yapılan binalar depremde yine iddia ediyorum yüzde 90 yıkılır. Bankalar 30 yıllık 40 yıllık binalara konut kredisi vermesin. Orada yaşayan insanlar can taşıyor” diye konuştu.

‘BELEDİYE ZEMİN ETÜDÜ YAPILMAYAN YERLERE İMAR VERMEMELİ’
Derneğin Başkan Yardımcısı Cavit Yenipazarlı ise,"İzmir depremi bir şeyi tekrar gündemimize almamızı gerektirdi. Öncelikle yapılaşmaya izin verilen yerlerin, inşaat ruhsatı ve imar planı verilen yerlerin öncelikle zemin etütlerinin yapılması gerektiğini bir kez daha ispatlamış oldu. Zemin sıvılaşmasının olduğu yerlerde, zeminin gevşek bir yapısının olduğu yerlerde zemin emniyet gerilmesinin 1’in altında olduğu yerlerde yapı yapılmaması gerektiğini bir kez daha görmüş olduk. O nedenle geçenlerde bir basın açıklamasında Nazilli’de zemin sıvılaşması olduğunu, demir yolunun altından, Menderes köprüsüne kadar olan alanda yapılacak yapıların 2 katı geçmemesi gerektiğini, ilerde aynı İzmir’de yaşadığımız gibi binaların 1 kat, 2 kat, 3 kat yerin dibine gömülebileceğini ya da yan yatabileceğini anlattım ve açıkladım. Biz bir tespitte bulunduk. Bunun sorumlusu da yapıyı yapandan daha çok belediyede bu yerlere imar verenlerdir. Belediye bu yerlere imar vermemeli. Zemin etüdü elverişli olmadığı yerlerde proje ruhsat işlemleri yapılamamalı. Biz yüksek binalar yapmaya devam ediyoruz geçmişte bir daire için 3 ton demir harcıyorsak, şuan 7 tonun üzerinde demir harcıyoruz. Derneğimizde ben ve arkadaşlarım şartname uygun binalar yapıyoruz. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yok” dedi.

nazillide-2000-yilindan-once-yapilan-evler-buyuk-zarar-gorecek-188153-d3df41cb0e9f3bea16cb148ebe22fd82.jpgnazillide-2000-yilindan-once-yapilan-evler-buyuk-zarar-gorecek-188153-a4566c7745dc768d9787887a1f194ad4.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.