Nazilli'de 56 proje onaylandı

Nazilli'de 56 proje onaylandı
ABONE OL
Nazilli İŞKUR engelli ve hükümlülere yönelik hibe desteğini sürdürmeye devam ederken 56 kişinin projelerini onayladı.

AYŞE AKTAŞ - Onaylanan projelerin 16’sının sözleşmesini imzaladıklarını söyleyen Nazilli İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, şartlara uyan engelli ve eski hükümlü vatandaşların hibe desteğine başvurabileceklerini söyledi. 
Nazilli’de eski hükümlü ve engelli vatandaşlar için sunulan hibe desteği devam ediyor. Projede engelli vatandaşlara 65 bin liraya kadar, eski hükümlü vatandaşlara ise 44 bin 145 liraya kadar hibe desteği sağladıklarını söyleyen Nazilli İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Ergenlik, son başvuru tarihinin 17 Temmuz 2020 olduğunu söyledi.
 
’16 PROJENİN SÖZLEŞMESİNİ İMZALADIK’
"Destek kapsamından en az yüzde 40 engelli ve eski hükümlü olarak kaydın bulunması,18 yaşından büyük olunması, emekli olunmaması, girişimcilik belgesine sahip olunması, icra borcu olmaması, üzerine iş yeri kaydı olmaması, projenin ikamet ettikleri il sınırları içinde olması" gibi şartların arandığını söyleyen Ergenlik, şartlara uyan engelli ve eski hükümlü vatandaşlar hibe desteğine başvurabileceklerini ifade etti. Ergenlik, ”Engelli ve eski hükümlü projesi olarak elimizde Bozdoğan, Karacasu, Kuyucak, Buharkent ve Nazilli olmak üzere toplamda biz 70 proje gönderdik. Bunun 35 tanesi engelli, 30 tanesi de eski hükümlü projesi. Aydın ile birlikte toplam 119 proje gönderdik. Komisyonun yaptığı değerlendirmelerde Nazilli’nin 56 projesi onaylandı. Aydın’da da 43 proje onaylandı. Projesi onaylananlara tebligatlarını yaptık. Bozdoğan’da 5, Buharkent’te 1, Karacasu’da 8, Kuyucak’ta 1 ve Nazilli’de de 5 engelli projesi onaylandı. Şartlı olarak onaylanan projelerimiz de var. Karacasu’da 6, Kuyucak’ta 2 ve Nazilli’de de 1 projemiz gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra onaylandı. Reddedilen projelerimiz de Karacasu’da 4, Nazilli’de 2 projemiz gerekli şartlara uygun görülmedi. Eski hükümlülerde de Bozdoğan’da 6, Buharkent ve Karacasu’da 1, Kuyucak’ta 8 ve Nazilli’de 9 tane proje onaylandı. Hayvancılık üzerine yapılan projelerden 19 tanesiyle sözleşmeleri yaptık. Hayvanlarını aldılar. Hayvanlarını aldıkları zaman bunun ilçe tarıma kaydı, sigortalarının yapılması, daha sonra da yerinde gördükten sonra tutanağı ve gerekli evrakları aldıktan sonra ödemeyi gönderiyoruz. Bu süreci kurum olarak kişinin lehine yürütmeye çalışıyoruz. 3 yıl boyunca danışmanlık ve takip ediyoruz” diye açıklamada bulundu.

Nazilli İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik başvuruların devam ettiğini ve kurum olarak vatandaşlara proje yazılımında yardımcı olduklarının da altını çizdi.

nazilli-iskur-hibe-destekleri-devam-ediyor-166625-947f06a3cdb9d5e65191393b34a8ce1c.jpgnazilli-iskur-hibe-destekleri-devam-ediyor-166625-a55c6e3fe5732bfffdd984427e254cca.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.