Nazilli’de Bagatur 7’den 77’ye Herkesin Sporu

Nazilli’de Bagatur 7’den 77’ye Herkesin Sporu
ABONE OL
Nazilli’de 2,5 yıl önce kurulan Bagatur Federasyonu bir Türk savunma sanatı olarak Nazilli’de faaliyet gösteriyor.

AYŞE AKTAŞ -Her toplumun her milletin kendine ait bir savaş sanatı olduğu gibi Bagatur’un da Türk tarihi boyunca islam öncesi ve sonrası geliştirilmiş bir disiplinin adı olduğunu ifade eden Hüseyin Yabir geleneksel olarak tüm sanatların sentez edilmiş hali olduğunu söyledi.14 ülkede temsilciliği, 22 ilde ve 7 üniversitede toplulukların olduğu Bagatur savaş sanatını Nazilli’de pek az insan biliyor. Bagatur sayesinde tüm dünyaya kültürümüzü, inanışlarımızı tekrar sevdirmek amacında olduklarını ifade eden Yabir, ”Karate dendiğinde Japonya, tekvando dendiğinde Kore, kung-fu dendiğinde Çin, kick boks dendiğinde Amerika akla geliyor fakat Bagatur dendiğinde Türkiye akla gelmiyor. Türk hakanlarının mahlası olarak kullanılan, geçmişi Orta Asya'ya dayanan ve Türklere özgü bir mücadele sanatı olan bu terim, Yiğit Türkler adını dünyaya duyurmak istiyoruz. Her milli ruhun kendi sanatsal bir savaş kültürü varsa ki kabilelerin bile var Türklerin neden olmasın bu boşluğu doldurmak amacıyla Bagatur’u kurduk.” dedi.

‘7’DEN 77’YE HER YAŞTAN HERKES GELEBİLİR’

700 tane aktif üyesinden 300’e yakın Alp’inin yani sporcusunun olduğunu 4 yaşından 68 yaşına kadar Alpler yetiştirdiklerini söyleyen Yabir, “Gençlerimizin bu kültüre ulaşması gerektiğini tarihimize, değerlerimize sahip çıkması ve geleceğe aktarması noktasında çeşitli çalışmalarımız oluyor.biz sadece bir spor hareketi değil bir kültürün öncüsüyüz. 300 öğrencimizden 7’den 77’ye her yaş grubundan insan var. Gençlik büyük bir boşlukta kendilerini tanımlayamıyorlar çünkü hayatlarında bir rol model yok, örnek insan yok, örnek karakter yok. Bagatur’un bütün bunların reçetesi olmasını arzu ediyoruz. Kendileriyle barışık sağlıklı bir toplum bireyleri yetiştirmek için ilkokuldan üniversiteye kadar bir ders programı olarak öğrencilerimize verilmesini istiyoruz” dedi.

‘OKULLAR SİZİ SINAVLARA, BAGATUR SİZİ HAYATA HAZIRLAR’

Bagatur savaş sanatının sadece fiziksel değil psikolojik anlamda bir çok faydasının da olduğunu, eğitim sisteminde bir çok boşluğun içerisine düşen öğrencinin bagatur ile faydalı bireyler haline gelebileceklerine inandıklarını dile getiren Yabir, “Mesajım herkese; bagatur benim değil bagatur bizim. Bagatur bizim saklı tarihimiz, bizim su üstüne çıkmış tarihimiz. Bunu sahiplenmek buna sahip çıkmak her gün her şeyi kaybettiğimiz, kan kaybettiğimiz zamanda kendimizi tekrar onarmak için  çok önemli bir fırsat diye düşünüyorum. Bizim sloganımız ‘okullar sizi sınavlara, bagatur sizi hayata hazırlar.’ Biz çocuklarımıza hayatta kalmayı öğretmek zorundayız. Milli Eğitim Bakanımızın geçenlerde bir söylemi vardı; ‘Okullar bir insanın eğitiminde yüzde 10 dur.’ Bu yüzde 90 kısmını ne dolduracak, nasıl dolduracak? Eğer biz bu anlayışla, bu değerlerle çocuklarımızı donatmazsak, maalesef bu boşluğu uyuşturucu, alkol, toplu intiharlar, terörizm, kapkaç refleksel olarak göreceğiz. Çocuklarımızın önüne cep telefonu vermek onları iyi okullara göndermek, farzı misal iyi bile olsa yüzde 10 kapsıyor yüzde 90 boşlukta. Yerel yöneticilerimize, büyüklerimize sesleniyorum. İdarecilerimizin çok büyük sorumlulukları var. Eğer biz insanları topluma ve kendilerine kazandırmazsak yarın başımıza büyük dertler açabiliriz. Matematik bilen, fen bilgisi bilen, kimya bilen ancak insani hiçbir değer taşımayan insanlar yetiştiriliyor. Artık insanlar 4 kişi birden intihar ediyorsa bir dakika durun ve düşünün. Ben bir eğitimci olarak şunu söylemek istiyorum; çocuklarımızın sadece ders notları ile değerlendirmediği, onların kalbine aklına birilerinin dokunduğu bir eğitim istiyoruz. Çocuklarımıza kalben ve aklen bedenen ruhen eğitmenin metotları var. Bütün biz bunları Bagatur olarak seminerlerde paylaşıyoruz” dedi.

nazillide-bagatur-7den-77ye-herkesin-sporu-136982-ee6b43588a94275345090d11888630f1.jpegnazillide-bagatur-7den-77ye-herkesin-sporu-136982-b1150dda5be06f66430daace0498b675.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.