Nazilli'de emlak sektörü yüzde 70 daraldı

Nazilli'de emlak sektörü yüzde 70 daraldı
ABONE OL
Nazilli’de faaliyet gösteren Barış Emlak Sahibi Güler Kurudere Akbaş, konut sektörünün son durumu değerlendirerek, üniversite öğrencilerinin beklenen sayıda Nazilli’ye gelmediklerini ve emlak sektörünün içerisinde bulunduğu sıkıntılardan bahsetti.

AYŞE AKTAŞ- Emlak sektöründe yaşanan kriz, satışlardaki durgunluk nedeni ile konut sektöründe de kendisini hissettirmeye devam ediyor. 2018 yılında emlak sektöründe yaşanan gelişmeleri  ve yatırımlar ile ilgili bilgi veren Barış Emlak Sahibi Güler Kurudere Akbaş, sektörün durgun geçtiğini ifade etti. Sektörün 6 aydır durgun olduğunu ancak en son yapılan faiz indirimlerinin düşmesinden sonra kısmen de olsa hareketlenme başladığını ifade eden Akbaş, "Nazilli’ye beklenen sayıda öğrencimiz gelmedi artı gelip de geri gidenler oldu. Tabi ki Nazillimize bunlar birer eksi. Halbuki Nazilli'de Güzel  Sanatlar Fakültesi, Meslek Lisesi gibi farklı dallarda bölümler ve liseler açılsa ilçeye daha fazla öğrenci gelir. Nazilli ekonomisi daha da canlanır. Bunun yanı sıra, emlak piyasamızda durgunluk var. Özellikle şu son 2 senedir yaşadığımız sıkıntılar büyük. Nitekim çok kötü şartlarda gayrimenkulün çok altında da olsa yine satışları gerçekleştiriyoruz. İçimize sinen satışlar mı değil” dedi.

“MÜTEAHHİTLERDEN SONRA EN ÇOK ETKİLENEN SEKTÖR BİZ OLDUK”

Bunun yanı sıra müteahhitlerinde fazlasıyla krizden etkilendiğini ve 10 kişiden bir tanesinin belki bir  inşaatı olduğunu dile getiren Akbaş "İnşaat sektörünün kötü olması demek, 80 kalem faktöre isabet eden bir meslek grubunun bu kesimdeki kişilerin istihdam sağlayamaması demek. Bunun içinde marangozu, sıvacısı, demircisi, elektrikçisi, malzeme satanı, herkes bu durumdan etkilendiği için şuan ülkede ciddi anlamda yüzde 70 bir daralma var. Bu yüzde kimileri işçi sayılarını azalttı kimileri üretimini azalttı ve herkes durağanlaşma süresine girdi. İnşaatta çalışmaya giden işçi her Perşembe pazarına çıkarken 2 alacağına bir almaya başladı, kimileri kıyafetinden ödün verdi, kimileri gezmesinden fedakarlık etti. Bu krizden bir çok kişi etkilenmiş durumda: Biz emlakçılar olarak da en fazla müteahhitlerden sonra etkilenen sektör olduk” ifadelerini kullandı. 

“2021’DEN UMUTLUYUZ”

Akbaş olumlu olarak Faizdeki 0.99 oranlarının biraz hareketlilik getirdiğini, emlakçı arkadaşlarımızın yine de umutsuz olmamalarını 2021 den çok daha umutlu olduklarını sözlerine ekledi.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.