Aydın’ın Nazilli ilçesi, Geleneksel Türk Okçuluğunun heyecan dolu anlarına ev sahipliği yaptı. Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu’nun 2025 yılı faaliyet programı kapsamında düzenlenen Açık Alan Türkiye Şampiyonası’nın Aydın il elemeleri, Nazilli Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirildi.
Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere dört farklı kategoride yarışan toplam 67 sporcu, geleneksel kıyafetleriyle hedefi on ikiden vurmak için kıyasıya mücadele etti. Ata sporuna olan ilginin her geçen yıl arttığını gösteren organizasyon, izleyenlere nostalji dolu anlar yaşattı.
Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Zeynel Okyay, yarışma sonrası yaptığı açıklamada, “2025 yılı planlı faaliyetlerinden olan açık hava puta koşusunun Aydın ili seçmelerini 67 sporcunun katılımıyla Nazilli Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirdik. Desteklerini esirgemeyen Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Serhat Yığmatepe’ye, Nazilli Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Güven Eker’e ve Nazilli Belediyesine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Yarışmanın ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara ödüllerini, Nazilli Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, Nazilli Gençlik Merkezi Müdürü Önder Baycan Taşdemir ve Federasyon İl Temsilcisi Zeynel Okyay takdim etti.