Nazilli’de güvercinler mesafelere meydan okudu

Nazilli’de güvercinler mesafelere meydan okudu
ABONE OL
Nazilli’de Posta Güvercini yarışması yapıldı. Türkiye’nin her bölgesinden posta güvercini tutkunlarının katıldığı yarışmada 632 posta güvercini yarıştı. 

HABER MERKEZİ- Nazilli Güvercin Severler Derneği Başkanı Murat Şimşek ve Aydın Güvercin Severler Derneği Başkanı Fatih Pireli ile birlikte düzenledikleri Posta Güvercin yarışmasında kuşlar 430 km hava mesafesi ile 550 km kara mesafesi etaplarında yarıştı. 632 posta kuşu için ilk etap Konya kulundan atıldı. Nazilli’de düzenlenen yarışmaların son etabına ve kupa törenine Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan katıldı. Şampiyonlara kupalarını takdim eden Başkan Özcan’a yarışlara verdiği destek için plaket takdim edilirken, günün önemini belirten tişört Dernek Başkanı tarafından hediye edildi. 
Güvercin sevenlere teşekkür eden Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Nazillimizde böylesi güzel bir yarışmanın yapılması, diğer illerden hatta çok çok uzak illerden insanları buraya gelmesi Nazillimizin tanınırlığını ve marka değerini arttırmaktadır. Bu güzel günde yanlarında olmak istedik. Çalışmalarında başarılarının daim olmasını diliyorum. Daha önce birçok kez mezatlara ve etkinliklerine katılmıştım. Bu sefer yarışmaya katılmak nasip oldu. Dostlarıma çok teşekkür ediyorum Hayvanların dönüştürülmesinden ziyade doğal şekilde ve geçmiş kültürümüzü yaşattıkları için. Derneğe daha önce verdiğimiz bir sözümüz vardı. Gerekli fizibilite çalışmalarını bitirdikten sonra bu sözümüzü yerine getirmiş olacağız ve bundan sonra da destek olmaya imkânlarımız ölçüsünde devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  
Güvercin besleyen meraklıları Nazilli'de buluşturarak dayanışma ve kaynaşmayı sağlamanın yanı sıra güvercin başta olmak üzere tüm hayvanları sevdirmeye çalışmak olduğunu ifade eden Nazilli Güvercin Severler Derneği Başkanı Murat Şimşek, “Nazillili güvercin severler olarak değil bu hobiye gönül vermiş, emek vermiş, destek vermiş olan Türkiye’nin her bölgesinden dostlarımızı da davet ettik. Dereceye giren arkadaşlarımız kupalarını ustalarımızın ve belediye başkanımızın ellerinden aldı. Bizim için büyük gurur kaynağı oldu. Bizlere en büyük destek veren, değerli Nazilli Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan başta olmak üzere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

nazillide-guvercinler-mesafelere-meydan-okudu-126094-3b5a89a964486d862da8590e02b8429d.jpegnazillide-guvercinler-mesafelere-meydan-okudu-126094-8ca5484e6ecbe96f0b72cb2f746e9459.jpegnazillide-guvercinler-mesafelere-meydan-okudu-126094-396cb8ce6691f9ae4fe401f5b90254dd.jpegnazillide-guvercinler-mesafelere-meydan-okudu-126094-9737fe0b7aff7daae0d160c69f75a792.jpeg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.