Nazilli’de Süslü kadınlar pedal çevirdi

Nazilli’de Süslü kadınlar pedal çevirdi
ABONE OL
Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği Nazilli’de büyük ilgi gördü. 

HABER MERKEZİ- Her yıl Eylül ayı içinde Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği Nazilli’de gerçekleştirildi.  Dünyanın farklı yerlerinde ve Türkiye’nin birçok şehrinde eş zamanlı olarak yapılan etkinlik kapsamında Nazillili süslü kadınlar, 'Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu' diyerek, bisikletlerini pedallardılar. Nazilli Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Gülşah Türkar önderliğinde toplanan süslü kadınlar, birbirinden şık kıyafetlerini giyip, bisikletlerini çiçek ve minik dövizlerle süsleyerek daha fazla kadını bisiklet sürmeye özendirmek amacıyla Belediye Meydanı'nda başlattıkları turlarıyla farkındalık oluştururken, tura erkek bisikletlilerde katılarak süslü bayanlara destek verdi.
2013 yılından bu yana her yıl Eylül ayı içinde gerçekleştirilen, bu sene Nazilli’de ikincisi gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turuna Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın eşi Aslı Özcan’da katıldı. Bir yaşındaki kızı Zeynep Özcan ile etkinliğe katılan Aslı Özcan, “Bugün kadınlarımızın birlik olup dünyamıza yine güzellikler katabileceğine şahit olduk. İnsanca yaşamanın gereği önce karşısındakini düşünmektir. Bisikletli, yaya, araç kullanan için kadın erkek demeden duyulacak saygı ve hoşgörü huzuru getirecektir. Güzel bir dünyada, düzenli bir şehirde sağlıklı yasamak için, çevre bilincini gelecek nesillere taşıyarak çocuklarımızı egzoz dumanlarından kurtarmak için önemli bir farkındalık oluşturduklarını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi
Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun 14 ülkede 112 şehirde eş zamanlı olarak yapıldığını ve bisikletin en sağlıklı araç olduğunu vurgulayan Beden Öğretmeni Gülşah Türkar, "Bisiklet yoğun kent trafiğine çözüm olabilen bir ulaşım aracıdır. Eğer uygun altyapı olursa işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla gidebiliriz. Biz de dünyanın birçok yerinde olduğu gibi hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle işe gidebiliriz. Bunun için süslendik ve yola çıktık. Motorlu taşıtların olmadığı yollarda egzoz kokusuna karşı çiçek kokusu diyoruz" ifadelerini kullandı. 
OTOMOBİL SÜRÜCÜLERİ UYARILDI
Gülşah Türkar, 2 yıl önce bisikletiyle Nazilli Devlet Hastanesine işe giderken geçirdiği talihsiz bir kaza sonrası hayatını kaybeden Nihal Kasapoğlu'nu da anarak otomobil sürücülerden yollarda daha dikkatli olmalarını istedi. 
Süslü kadınlar, Belediye Meydanından başladıkları turlarına, Ordu Caddesi üzerinden Zafer Mahallesi'nde bulunan Dallıca Köprüsüne ve aynı yoldan geri dönerek Belediye Meydanında sonlandırdı. Yaklaşık 100 bisikletli süslü kadın Belediye Meydanı’nda limonatalarını içtikten sonra kareoke yapıp, zumba dansıyla gönüllerince eğlendi.

nazillide-suslu-kadinlar-pedal-cevirdi-128223-5e66c80680b5fdee7707380ca85578b1.jpgnazillide-suslu-kadinlar-pedal-cevirdi-128223-76a154f2d4437e9d6aa857947b599529.jpgnazillide-suslu-kadinlar-pedal-cevirdi-128223-908f4b792843256edf661b47044a1115.jpgnazillide-suslu-kadinlar-pedal-cevirdi-128223-bc49ed77da3cc09880ae11fd1bddf0ed.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.