Nazilli'de tosuncuk vakası: 500 milyon TL ile kayıplara karıştı

Nazilli'de tosuncuk vakası: 500 milyon TL ile kayıplara karıştı
ABONE OL
Nazilli de yaşayan yatırım danışmanı 28 yaşındaki A.Y. isimli bir kişinin piyasadan yaklaşık 500 milyon lira para toplayarak kayıplara karıştığı iddia edildi. Mağdur sayısının net olmadığı ve diğer illere de sıçramış olma ihtimali üzerinde duruluyor.

AYŞE AKTAŞ - Ailesi ile Bursa’da yaşayan, Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Siyaset Bilimi bölümünde okuduktan sonra Nazilli’de kalarak bir ofis kiralayan A.Y., yurt dışı kaynaklı bir yatırım danışmanlığı şirketinin temsilcisi olduğunu iddia ederek piyasadan getiri vaadiyle para toplamaya başladı. Nazilli’nin önde gelen isimlerinin de parasını yatırmasıyla güven oluşturan şahıs daha büyük meblağlarda yatırımlar almaya başladı. Toplamda 500 milyon lira dolaylarında bir parayla kayıplara karışan A.Y.'den yaklaşık 10 gündür haber alınamadığı iddia edildi. İlk başta aramalara cevap vermeyen A.Y.'nin son 4 gündür telefonlarını tamamen kapattığı ifade edildi. Asker kaçağı olduğu belirlenen şahsın legal yollarla yurt dışına kaçma imkanı bulunmadığı, kaçmadan önce hayat sigortası yaptırdığı iddia edildi.


"1 HAFTADIR ULAŞILAMIYOR"

Geçtiğimiz Ramazan Bayramında ailesinin yanına gittiğini iddia ederek Nazilli’den ayrılan ve uzun bir süre Nazilli’ye gelmeyen A.Y., telefonlarına cevap vermiş olsa da yatırımcılarında bir tedirginlik oluşturdu.  Daha sonra Thodex ve benzeri firmaların batmasıyla birlikte sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan şahıs, ödemelerin iki ay gecikmeli yapılacağını belirtince alacaklılarında da büyük bir panik oluştu. Zaman zaman kısa süreli ofisine gelerek yatırımcılarıyla görüşüp onları her şeyin yolunda olduğu yönünde ikna etme çabalarının da sonuçsuz kalması neticesinde geçtiğimiz hafta ortadan kayboldu.


"YÜKLÜ MEBLAĞ YATIRANLAR VAR"

Dolandırıldığını iddia eden vatandaşlar yaptığı açıklamada ise, "A.Y. riskli – çok kazançlı, risksiz – az kazançlı şeklinde yatırım paketleri sunuyor. Daha çok para getiren kişilere daha çok kar payı vereceğini iddia ederek küçük yatırımcıların farklı yatırımcıları ikna etmesi için zemin hazırlıyor. Toplanan paralar ana merkezi Yurtdışında olan İstanbul bağlantılı bir yatırım danışmanlığı firması tarafından değerlendirilerek elde edilen karın büyük bir kısmı yatırımcıya, kalan kısmı yatırım danışmanlığı firmasına kalıyor. A.Y. bize maaş ve prim usulü çalıştığını beyan etti. Portföyünde olduğunu iddia ettiği büyük yatırımcıların varlığı benim sürece dahil olmamda rol oynadı. Şimdi yaptığımız araştırmalarda varlığından söz ettiği şirketlerin de olmadığını anladık. Benim hatam, büyük yatırımcıların araştırma yapmış olarak yatırım yaptıklarını düşünmem ve bu sebeple gerekli araştırmayı yapmamam oldu. Benim maddi kaybım diğer mağdurlara istinaden çok az. Tanıştığım mağdurlar arasında 2,5 milyon, 1 milyon, 600 bin Türk Lirası gibi çok yüklü meblağlar yatıranlar mevcut. Hatta üst düzey bürokratlar da var” şeklinde konuştu.

Konuyla alakalı mağdurlar Bursa ve Aydın'da suç duyurusunda bulunurken, bu şehirlere daha yenilerinin ekleneceği söyleniyor.
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.