Nazilli'de Uygulamalı Pide Okulu açılacak

Nazilli'de Uygulamalı Pide Okulu açılacak
ABONE OL
​​​​​​​Nazilli'de Ege Pideciler Derneği'nin şubesi açıldı. Dernek Başkanı Yaşar Kunuk,”Uygulamalı Pide Okulu açmak için kolları sıvadık” dedi.

AYŞE AKTAŞ - Nazilli’de yeni şubesi ile dernekleşen Ege Pideciler Derneği, ilçede görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. 

Merkezi İzmir’de bulunan Ege pideciler Derneği geçtiğimiz günlerde Nazilli’de açtıkları yeni şüphesi ile hizmet vermeye başladı. Ege Pideciller Derneği Başkanı Yaşar  Kunuk, Ege Pideciler Derneği’nin amacının pidecileri birlik ve beraberlik içinde bir çatı altında toplamak olduğunu söyledi. Kunuk, binden fazla üyesi olan derneğin ilerideki hedefinin odaya dönüşmek olduğunu açıkladı.

‘PİDECİ USTALARI YETİŞTİRECEĞİZ’
Ege Pideciler Derneği olarak tüm pidecilerin bir çatı altında toplamak istediklerini söyleyen Başkan Kunuk, ”Görüşmelerimizi yaptık. Pide okulu açmayı düşünüyoruz. Kurulma aşamasına geldi. Sponsor olarak bir imkan sağladığımızda bu okulu açabileceğiz. Bizim amacımız her şeyden önce pidecilerimizin bir odasının olması. Esnaf Odası olarak herkes bir yere dağılmış. Biz pidecinin bir odası olsun dedik. Bununla ilgili çalışmalarımız da var. İlk önce dernekleştik. Sonra da oda dönüşmek istiyoruz. Biz Ege Pideciler Derneği çatısı altında pidecileri toplamak istiyoruz. Pidecilerde bize sahip çıkan bir kuruluş olsun istiyorlar. Yarınlarda mesleğimizi devam ettirecek ustalar olsun. Bugün pideciler usta bulamıyorlar. Usta yetişmiyor. Bunun da Uygulamalı Pide Okulu ile çözeceğiz. Bizde bu işe Nazilli’de başlamak istedik. Görüşmelerimiz oldu. 3-4 yıldır Ar-Ge çalışanları da yaptık. Cezaevi ile görüşmelerimizde oldu. Denetimli serbestlikleri çıkan arkadaşlara 6 ayda kalfalık, 1 yılda da ustalık belgesi verelim dedik. Böyle çalışmalarımız da var” diye konuştu.
Derneğin 14 bin üyesi olduğunu ifade eden Kunuk, ”Aidat almıyoruz. Tüzüğümüzde var. İnsanlar böyle akçeli işlerden uzak duruyorlar. İnsanlarımıza güven sağlayıp üye topladık. Nazilli’deki şubemiz otogarın karşısında üyelere hizmet veriyor” dedi.

pideciler-dernegi-calismalarina-devam-ediyor-174549-6a0a485f2848b733452a3da49c2b3a98.jpgpideciler-dernegi-calismalarina-devam-ediyor-174549-8f59286a4622a5dfb8026ac7fa2d382c.jpgpideciler-dernegi-calismalarina-devam-ediyor-174549-0306f183f4be54e60dd708669f6032b4.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.