Nazilli'deki düğün cinayetinde tutuklu sayısı 3'e düştü

Nazilli'deki düğün cinayetinde tutuklu sayısı 3'e düştü
 Muhabir
Aydın’ın Nazilli ilçesindeki bir düğünde işlenen cinayetin davası görüldü. Yaklaşık 13 saat süren duruşmada 5 tutuklu sanıktan 2’si tahliye edildi.

Nazilli’ye bağlı Pirlibey Mahallesi’nde 29 Ekim 2023’te bir düğünde kavga çıkmış, olayda Oktay Kabakoğlu kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinayet olayının davası görüldü. Yaklaşık 13 saat süren duruşmada öldürülen Oktay Kabakoğlu ve yaralanan ağabeyi Mehmet Kabakoğlu’nun ailesi, tutuklu bulunan sanıklar Y.C., E.C., H.G., O.T. ile tutuksuz yargılanan M.T. mahkeme salonunda hazır bulundu. Bir diğer tutuklu sanık Y.T. ise İzmir Çocuk Cezaevi’nden SEGBİS yöntemiyle duruşmaya katıldı.

whatsapp-image-2024-04-30-at-15-55-00.jpeg

İSTEK ŞARKI KAVGASI
İstediği şarkı çalınmadığı için kavgayı başlatan E.C., ifadesinde “İstek parça istedim çalınmadı. Sinirlendim sandalyeyi yere vurdum. Şahıslar yanımıza geldi. Kim olduğunu bilmiyorum. Olay sırasında yaralanan veya vefat edenlerden değildi. Kavga ayrıldı ortam sakinleşti. Herkes düğünün ortasına gitti. Bir anda bir kavga daha çıktı, herkes birbirine sandalye ve şişe atmaya başladı. Eşim beni alarak salonun çıkış kapısına götürdü. Oğlum Y.C.’nin kafasını kan içinde gördüm. 'Oğluma kim vurdu?' diye bağırmaya başladım. Eşim, eniştem, gelinim, aracın yanına götürdüler. Oradan evimize gittik” dedi.

whatsapp-image-2024-04-30-at-15-54-59.jpeg

“KORKUTMAK AMACIYLA SALLADIM”
Oktay Kabakoğlu’nu bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Y.T., “Mehmet Kabakoğlu ve tanımadığım 3-4 kişi üzerimize geliyorlardı, Kabakoğlu’nun elinde sopa vardı. Yanımda masa vardı orada meyve bıçağı gördüm ve aldım, kendimi ve ailemi savunmak ve korkutmak amacıyla salladım. Sanırım döndüğünde karın boşluğuna geldi. Sonrasında arabaya binip gittim. Bıçağı cebime koydum sonra da arabada kimse görmeden attım” diye savunma yaptı.

whatsapp-image-2024-04-30-at-15-55-00-1.jpeg

“KANUNDAN KAÇILMAZ TESLİM OL DEDİM”
Tanıklardan bazılarının cinayeti işlediğini iddia ettiği Y.T.’nin ağabeyi O.T. ise kardeşini teslim olması için ikna ettiğini söyledi. O.T., “Oktay’a da kimin vurduğunu görmedim. Benim üzerime iftira atmaktadırlar. Ölen kişiyle temasım dahi olmadı. İkinci kez kavga yerine gittiğimde Y.C., E.C., M.T. kavganın içindeydiler. Y.C., Oktay Kabakoğlu’nun üzerine gidiyordu. Kavga sırasında vefat eden Oktay, Y.C.’nin kafasında şişe patlattı. Kardeşim Y.T. ise Mehmet Kabakoğlu’yla tartışıyordu.” ifadelerini kullandı.

2 KİŞİ TAHLİYE OLDU
Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan, olay sonrası şahısları araçla Kuyucak’a götüren H.G. ile kavgayı başlatan E.C.’nin tahliyesine karar verdi. Böylece tutuklu sayısı 3'e düştü.
.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.