Nazilli’deki tarihi hamam gün yüzüne çıkmayı bekliyor 

Nazilli’deki tarihi hamam gün yüzüne çıkmayı bekliyor 
ABONE OL
Nazilli'de Osmanlı hamamı olarak tescil edilen, arşivlerde “Ezine Pazarı Hamamı” olarak geçen ve kaderine terk edilen Dokuzun Hamamı, makus talihini bir türlü yenemiyor. Hiçbir önlem ve korumaya alınmayan tarihi hamam, günden güne yok oluyor.

Nazilli'de Osmanlı hamamı olarak tescil edilen, arşivlerde “Ezine Pazarı Hamamı” olarak geçen ve kaderine terk edilen Dokuzun Hamamı, ‘yıllardır’ gün yüzüne çıkarılmayı bekliyor.

Osmanlı arşivlerinde Aydın Livası, Kestel Nahiyesi, “Ezine Pazarı Hamamı” olarak geçen, Altıntaş Mahallesi'nde bulunan ve yok olmaya yüz tutmuş yapısıyla gün yüzüne çıkmayı bekleyen Dokuzun Hamamı restore edilmeyi bekliyor.

Yapının içerisinde bulunan kültürel varlıkların araştırmaları neticesinde hamamın geç Roma ya da erken Bizans dönemine ait olabileceği değerlendiriliyor.

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in tarihi hamamın ilçe turizmine kazandırılması konusunda girişimlerde bulunduğu da bilinirken, müjdeli haber henüz gelmiş değil. Doğanın ve insanların tahribiyle günden güne hızlı bir şekilde deformasyon yaşayan tarihi yapı için resmi çalışmalara bir an önce başlanması hayati önem taşıyor.

Öte yandan kamulaştırma çalışmaları devam eden ve restorasyon işlemleri yapılmayan tarihi yapının çökme ihtimali bulunuyor.

f699b2ec-16cf-49a6-9645-00a0fad0e4da.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.