Nazillili Uzman Çavuş Dinek'in ismi okulda yaşatılacak

Nazillili Uzman Çavuş Dinek'in ismi okulda yaşatılacak
ABONE OL
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de düzenliği 'Zeytin Dalı Harekatı''nda şehit olan Nazillili Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek'in ismi, Aydın'ın Nazilli ilçesinde bulunan Zafer Ortaokulu'na törenle verildi.

Yoğun katılımın olduğu törende, duygu dolu anlar yaşandı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Aydın Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Afrin'de şehit olan Nazillili Uzman Çavuş Mehmet Dinek'in ismi, Zafer Ortaokulu'na törenle verildi.

İsim değişikliği ve tabela açılış törenine, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Dede Sabri Mert, Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Bahattin Sevim, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, MHP Nazilli İlçe Başkanı Hasan Eren, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Cihat Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Nazilli Sosyal Hizmetler Müdürü Abdülgani Kavak, Zafer Mahallesi Muhtarı Mustafa Certel, Okul Müdürü Osman Nalbantoğlu, şehit Uzman Çavuş Mehmet Dinek’in anne ve babası Kenan - Sezgül Dinek, öğretmenler, öğrenciler ve şehidin yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlanan törende, Şehit Mehmet Dinek'in öğretmeni olan Gülcan Peynirci Salan, açılış konuşmasında katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Peynirci, "Hiç düşünmezdim öğrencimin şehit düşeceğini ve mezun ettiğimiz okula onun adının verileceğini. Vatan aşkıyla yanıp tutuşan Mehmet Dinek, şehit olmadan saatler önce son fotoğrafında 'Biz öldük mü ki vatan bölünsün?' yazısını duvarlara ve gönlüne kazıdığını tüm dünyaya duyurmuştur." dedi.
Şehit Mehmet Dinek Ortaokulu Müdürü Osman Nalbantoğlu, Nazilli Sosyal Hizmetler Müdürü Aldülgani Kavak ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş'un konuşmalarının ardından okul öğrencileri İrem Naz Topuz ve Ecrin Kalaycıoğlu şiirlerini okuyarak katılımcıların yüreklerine dokundu.
Daha sonra program, Uzman Çavuş Mehmet Dinek'in babası Kenan Dinek'e, Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı sunulması ve Şehit Mehmet Dinek için okulda hazırlanan köşenin açılışı ile sona erdi.

"EVLADIM İLE GURUR DUYUYORUM"
Şehit Uzman Çavuş Mehmet Dinek'in babası Kenan Dinek, terör örgütleri ile mücadele esnasında şehit düşen oğlu ile gurur duyduğunu vurguladı. Baba Dinek, "Evladımızın ismini buraya layık gören devletimizi ve milletimize teşekkür ederim. Evladım ile gurur duyuyorum. Bir evladım daha olsa, onu da gönderirdim. Bizler sağ oldukça bayrak inmez, bu vatan bölünmez. Evladım burada okudu, yıllarını burada geçirdi. Hiç aklına gelir miydi bir insanın bir gün şehit olacağı ve isminin okuduğu okula verileceği. Burada okuyan öğrencilerimizin, okulun ismine baktıkça vatan sevgisinin daha da artmasını temenni ediyorum. Bugün yanımızda olan, bizi yalnız bırakmayan herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

ab743a38-be82-4c00-b755-01a9a41a44f3.jpg80e1ea39-98dc-4422-82af-baa1ad1a0af8.jpgd147f63d-4b46-42ab-ba81-be781ee1d0ed.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.