''Nazilli'nin kalbi burada atıyor"

''Nazilli'nin kalbi burada atıyor"
ABONE OL
Nazilli Uzun Çarşı çıkışında bulunan ‘Merkez Büfe’, lezzetli Nazilli tostuyla, el yapımı yayık ayranıyla ve Ramazan aylarında çıkardığı özel şerbetiyle birbirinden farklı lezzetler sunarak Aydınlılara kapılarını aralıyor.

(ŞERMİN ÇOLAK) İşletme sahibi Gökhan Dikbaşoğlu, tam merkezde yer alan büfe ile ilgili “Nazilli’nin kalbi burada atıyor” diyor. Gökhan Dikbaşoğlu, yurt dışında doğmuş, üniversite bitirmiş ancak ona göre “Merkez Büfe”de olmak, burada her gün konuk olan yüzlerce Aydınlı ile ilgilenmek çok daha önemli. Dikbaşoğlu, müşterilerine hizmet vermenin yanı sıra büfeye gelen kedileri dahi düşünüyor ve onlar için kedi yuvaları yapmalarını planlıyor. Genci, yaşlısı, öğrencisi, işçisi herkesin uğrak yeri olan bu yerle ilgili Dikbaşoğlu ile sohbet ediyoruz.

“TSE BELGELERİNİ DE ALDIK”
Biraz kendinizden bahseder misiniz?
Ben Gökhan Dikbaşoğlu.  Pamukörenliyim. Yaklaşık 1996’dan beri Nazilli’de işletmemiz var. Yemek fabrikamız var. Sektöre yabancı değiliz. Üniversite mezunuyum. Ekonomi bölümü okudum. Mezun olduktan sonra Nazilli’ye döndüm. Kendi işimizin başına geçtik. Bununla beraber hem gayrimenkul hem de reklam işi yaptık. Daha sonra da burası nasip oldu burayı devraldık. 

Diğer işletmelerden farkı nedir buranın, özellikle tavsiye ettiğiniz bir ürün var mı?
Burada özellikle Nazilli tostu veriyoruz. Yemek olarak tek çeşidimiz oluyor. Tereyağı ile yağlanıyor. İçerisine salça ve maydanoz kullanıyor. Mayonez, turşu, sucuk ve kaşar kullanılıyor. Malzemelerimiz kaliteli. Biz bu sektöre yabancı olmadığımız için belirli bir kalitenin altında ürün kullanamayız. Denetimler geçiriyoruz. Burayı yemek fabrikamızla bir tutuyoruz. TSE belgelerini de aldık. Bu belgelerini almak çok zor bir şey. Bununla birlikte kendi yaptığımız yayık ayranımız var. El yapımı limonatamız, goruk suyumuzu var. Bu birçok yerde kullanılmayan bir şey. Şimdi bir de Ramazan ayı için hazırlık yapıyorum. Bir aylık Ramazan için özel bir şerbet yaptıracağım. Güzel bir karışım yapacağız. Ramazana özel. Her yıl sadece Ramazanda çıkacak. Yani o şerbeti sadece burada bulabileceksiniz hazır değil. Kendimiz yapacağız.

“ESNAFLARDA KOMŞUMUZ”
Dikkatimi çekti sadece emeklilerin geldiği bir yer değil burası.
Burada bizim şahsımız işletme ve konum açısından merkezi bir yer, her tipten insan geliyor. Parası olan da olmayan da geliyor. Parası olmayana da biz yardımcı oluruz. Nazilli’nin tüm muhtarları buraya gelir. Yıllardır bir ayak alışkanlığı olmuş. Çünkü Uzun Çarşı dibimizde. Meydan dibimizde. Gençler son zamanlarda artış gösterdi. Tahminim bu artış şahsımızdan kaynaklı olabilir.

Dışarıdan simit poğaça getirilebiliyor galiba?
Bizim özellikle çayımızı içmeye gelen çok fazla. Bizde dışarıdan simit getirmelerini yasaklamadık. Satışımızın içerisinde simit olsa getirmezler ama yok. Sonuçta bu esnaflarda komşularımız o yüzden bizim için bir sıkıntı olmuyor.

Kaç kişi çalışıyorsunuz?
Şu an 15 kişiyiz. Sayı artış gösterebilir de. Gençler garsonluğu bir meslek olarak görmüyor maalesef ve bu yüzden kalifiye eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz.

Çalışma saatleriniz neler?
Sabah 8 akşam 12. Yazın gece 2’yi buluyor. Ramazanda da açığız.

Servis saatleriniz neler?
Servis saatlerimiz 9.00-00.00 arasında. 

“KEDİ EVLERİ YAPACAĞIZ”
Muhtarlar için bir yer var burada, katkısı var mı size?
Muhtarlık bizim yanımızda. Buraya bütün muhtarlar geliyor. Onların da bize bizim de onlara ihtiyaçları var. Biz de onlara hizmet veriyoruz.  Bütün şehrin nabzı burada atıyor. Seçimin nabzı burada attı. Ekonomiyle ilgili bir sıkıntı varsa gelin burada dinleyin çözersiniz.

Eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Bir kedi evi gibi bir proje yapmak istiyorum. Ahşaptan ev mama su kedinin konaklayabileceği. Onun haricinde 3-4 yaş grubu bir oyun grubu yapıp aileyi çekmek için.

nazillinin-kalbi-burada-atiyor-104458-5c148cf071f2b7530d1382e75c572fdb.jpgnazillinin-kalbi-burada-atiyor-104458-23d444f33ef886ddb333fbc7248f3eb8.jpgnazillinin-kalbi-burada-atiyor-104458-f54c6b273fe021d0ad26fe38d1e90666.jpgnazillinin-kalbi-burada-atiyor-104458-da3d73233c6f4371bc7fe88d772e954b.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.