Nazilli'nin küçük emekçileri

Nazilli'nin küçük emekçileri
ABONE OL
Nazilli Emek Pazarı’nda, orman yangınlarına fidan göndermek amacıyla 13 yaşındaki Eva Buğlem Semerci ve Veda Eylül Özdemir kendi el emeklerini satarak örnek bir davranış sergiledi.

AYŞE AKTAŞ- Nazilli’de her hafta Çarşamba günü Nazilli Kadınları tarafından kurulan Emek Pazarı’nda 13 yaşındaki Eva Buğlem Semerci ve Veda Eylül Özdemir, örnek bir davranış sergileyerek gönüllere taht kurdular. Geçtiğimiz günlerde Nazilli ve çevresinde gerçekleşen orman yangınları için fidan bağışı yapmayı planlayan çocuklar, el emekleriyle yaptıkları hamur işi ürünleri tezgah açarak sattılar. Sattıkları ürünlerin parasıyla ise gerek para bağışı gerekse fidan bağışında bulunmayı planlayan Semerci ve Özdemir, herkese örnek oldu.

 


‘KENDİ PARAMIZI KAZANMAK ÇOK GÜZEL’
Kendi emeği ile para kazanmanın çok kıymetli olduğunu anladığını ve herkesin çok ilgi gösterdiğini söyleyen Eva Buğlem Semerci, "İlk başta orman yangınlarına destek için bunu yapmak istedik ama ağaç bağışlamak istedik. Bu fikirle tezgah açtık. Kek, ıslak kurabiye, poğaça gibi ürünleri kendimiz yaparak tezgahımıza getirdik. Buraya gelen herkes ilgi gösterdi. Yaptığımız her şey çok güzel satıldı. Kendi emeğimizle kazandığımız para çok güzel ve tasarruflu harcıyoruz. Annemde tezgah açıyordu ondandan güç aldık. Okulların haricinde yapabilirsek çıkmayı düşünüyoruz. İnsanın kendi paramızı kazanması çok güzel bir duygu” dedi.

 


‘NASIL PARA KAZANILIR ONU ÖĞRENDİK’
Paranın nasıl kazanıldığını anladıklarını söyleyen Veda Eylül Özdemir ise,  ”Anne ve babamızdan aldığımız paraları harcamak çok kolay. Ancak burada para kazandıkça, emeğinle para kazanmanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Nasıl para kazanıldığını gördük. Herkes kendi parasını kazanabilir. En azından ihtiyaçlarını kendi harçlığını çıkarmak çok değerli ve çok güzel. Okullarımız açılıyor eğitimimizi etkilemeden fırsat buldukça tezgah açmak istiyoruz. Kazandığımız parayla ise yardıma ihtiyacı olan kişilere belli kurumlara danışarak vermek istiyoruz” diye konuştu.


Her hafta düzenli olarak el emeğini pazarda satan anne Simge Semerci, çocukların bu isteklerini geri çevirmediğini onlara destek olduğunu açıkladı. 

 

Semerci, ”Çocuklarımızın yangından dolayı böyle bir talepleri oldu. Biz bir şeyler yapıp satalım ve para olarak bağış yapalım diye düşündüler. Bu hafta hazırlıklarını yaptılar. Kendi el emekleriyle yapıp satıyorlar. Ya bir ihtiyaç sahiplerine bağış yada fidan bağışı. Şu an kendi paralarını kazanmayı öğrendiler. Bende kendim her hafta pazarda çiğ köfte ve çeşitli ürünleri tezgahımda satıyorum. Böyle bir yardım düşünmeleri beni çok onurlandırdı. Tezgahları oldukça ilgi gördü” diye konuştu.

 

nazillinin-kucuk-emekcileri-231296-7bef9deac0b51b6639a5cc4b1dccc956.jpegnazillinin-kucuk-emekcileri-231296-a315dbfac8301e4a61da1c3c935db371.jpegnazillinin-kucuk-emekcileri-231296-e04bbf314c71c75996b723c3394a1af9.jpeg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.