Nazlı’dan Bozkurt’a çağrı: “Feyzioğlu’nun yanında yer alın”

Nazlı’dan Bozkurt’a çağrı: “Feyzioğlu’nun yanında yer alın”
ABONE OL
Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Bahattin Nazlı, Cumhurbaşkanlığı külliyesinde yapılacak olan adli yıl açılış törenine katılmama kararı alan Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt’a tepki gösterdi. 

MURAT TAN - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Yargıtay davetine katılmayan baroları "Tuzu kuru olanların ne dediği çok önemli değil” sözleriyle eleştirirken, Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Bahattin Nazlı da Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt’un aldığı karara tepki gösterdi. Nazlı,  "Tepki FETÖ ve PKK'ya karşı mücadeleyi hedef almaktadır. Bu açıklama Gül, Babacan ve Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalarda görüldüğü gibi, siyasal kampanyadır. Adaleti FETÖ ve PKK gibi bir ihanet ve terör örgütü için istemek, baroların görevi olamaz" dedi. 

“GERİ ADIM ATMAYA ÇAĞIRIYORUZ” 

Yargı yılının açılış törenine, Aydın Barosu’nun da yer aldığı bazı baro başkanlarının katılmayacaklarını açıklamasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Nazlı, “Açıklananlara göre açılışın yapıldığı yapıldığı yerin, yargı bağımsızlığına gölge düşürdüğü nedeni öne sürülmektedir. Katılmama kararına esas olanın ise, Yargıtay Başkanlığının siyasallaşmasına karşı tepki olduğu ileri sürülmektedir. Sayın Aydınlılar, tepkinin kendisi siyasaldır.  FETÖ ve PKK'ya karşı mücadeleyi hedef almaktadır. Katılmayacağını açıklayan baroların, yakın tarihte yürüttüğü faaliyetler incelendiğinde, "Adalet Nöbetleri" tuttukları görülecektir. "Adalet Nöbetleri"nin esas gerekçesi FETÖ ve PKK'ya karşı yürütülen mücadele sonucu tutuklananların serbest bırakılması ve kamu görevlerine iadesidir. FETÖ'nün siyasal ayağını oluşturduğu için AK Parti'den tasfiye edilen, Gül, Babacan ve Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalarda görüldüğü gibi, siyasal kampanyadır. Adaleti FETÖ ve PKK gibi bir ihanet ve terör örgütü için istemek, baroların görevi olamaz. Yukarıda belirttiğimiz nedenlerle Aydın Barosunu, bu açıklamasından geri adım atmaya, açılış töreninde TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yanında yer almaya çağırıyoruz” dedi. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum