NDH’de skandal ‘acil liste’ pes dedirtti

NDH’de skandal ‘acil liste’ pes dedirtti
ABONE OL
Nazilli Devlet Hastanesi’nde Temmuz ayı acil listesi yayınlandı. Vaka alarmlarının şimdiden çalmaya başladığı ve acemi kasapların hastanelik olduğu Kurban Bayramı’nda 24 saate iki doktor görevlendirilmesi yapıldı.

Kiminin elini, kiminin bacağını kestiği, kiminin ise yediği etten mide rahatsızlığı geçirdiği Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Acemi hastaların mecburi istikameti konumunda bulunan hastanelerde ise Temmuz ayı acil listesi yayınlandı.
16 Temmuz 2020 yılından bu yana Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Engin Tetik’in görevden alındığı hastanenin yayınladığı acil listesi yeni bir skandalı daha doğurdu.

4 gün sürecek Kurban Bayramı’nda 24 saatlik nöbete, 2 hekimin verilmesi pes dedirtti.
Durumu ciddiyetini koruyan hastaların tedavi gördüğü sarı alanda 08.00 ile 20.00 saatleri arasında yalnızca iki doktor görevlendirildi. Daha hafif rahatsızlığı olan hastaların bakıldığı yeşil alana ise 16.00 ile 00.00 arasında görev yapması planlanan bir doktor atandı.
20’ye yaklaşan istifa sayılarıyla doktorlarını bir bir kaybeden Nazilli Devlet Hastanesi, Karacasu ilçesindeki hastane için de bir doktorunu göreve gönderiyor. O doktor da tam 24 saat mesai yapacak.
Öte yandan hastanede Acil Uzman hekim de 08.00 ile 08.00 arasında tek başına görevini ifa edecek.
Kendisi de bir Acil Tıp Uzmanı olan Başhekim Vekili Uzm. Dr. Necati Akkaya’nın bayramda acil serviste yaşanacak yoğunluğu bildiği halde yayınladığı liste tepki topladı.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.