Nedim Usta boyayla ayakkabılara hayat veriyor

Nedim Usta boyayla ayakkabılara hayat veriyor
 Muhabir
Aydın’ın Efeler ilçesinde dört duvarı camla kaplı salonda ayakkabı boyacılığı yapan Nedim Aksoy, seyyar işçilerin ağırlıklı olduğu sektörde dikkat çekiyor. Şeffaf iş anlayışını benimseyen Aksoy, mesleğine olan aşkı ayakkabılara bebek gibi bakmasını sağlarken bu durum müşterilerine güven veriyor.

Efeler’de yaklaşık 20 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Nedim Aksoy, mesleğini seyyar olarak değil camla kaplı salonunda yapıyor. Aksoy’un mesleğine olan aşkı, işini titizlikle yapmasını sağlarken müşterisinin güvenini kazanmasında etkili oluyor. Yalnızca çevre ilçelerden değil şehir dışından da müşteri kapasitesi bulunan ayakkabı boyama salonuna vatandaşlar kullanmayacakları ayakkabıların tamir ve boyama ücretini vererek Aksoy’a teslim ediyor.

whatsapp-image-2024-04-16-at-20-01-36.jpeg

Aksoy’a güvenen müşterileri kendisinden o ayakkabıları ihtiyaç sahiplerine vermesi isteniyor. İşine bağlılığı ve güler yüzüyle örnek olan Ayakkabı Boyacısı Aksoy, müşterilerinin talebi üzerine ihtiyaç sahiplerine ayakkabıları teslim ediyor. 4 duvarı camla kaplı ayakkabı boyama salonunda şeffaf iş anlayışıyla çöpe atılır vaziyetteki ayakkabıları adeta hayat vererek yeniden kullanılır hale getiriyor.

whatsapp-image-2024-04-16-at-20-01-42-2.jpeg

Seyyar ayakkabı boyacılara nazaran yerleşik iş düzenini benimseyen Aksoy, kendisinin sıra dışı olduğunu kabul etmeyerek; “Sıra dışı olan ayakkabı boyacıları sırtına sandık atarak hazır boya kullananlardır” dedi. Sektörde kendine rakip tanımayan Aksoy, salonuna astığı yazılarla da dikkat çekiyor. “En iyi usta ben değilim. Benden iyi usta da Aydın’da yok” şeklinde duvara astığı yazılarla Aksoy, piyasada ve sektörde kendine olan güvenini bu şekilde tarif ediyor.

whatsapp-image-2024-04-16-at-20-01-42-1.jpeg

MÜŞTERİLER ONDAN VAZGEÇEMİYOR

Ayakkabı boyama salonunun sıra dışı gibi gözükse de kendisinin bunu kabul etmediğini ifade eden Ayakkabı Boyacısı Nedim Aksoy, “Sıra dışı olan ayakkabı boyacıları sırtına sandık atarak hazır boya kullananlardır. Biz burada gelen ayakkabıya gerekli her bakımını yapını yapıyoruz. Spor ayakkabısından süet ya da nubuk ayakkabılara kadar bakımlarını hakkıyla yapmaya çalışıyorum. Çöpe gitmeye yüz tutmuş ayakkabıları yeniden diriltiyorum. Yalnızca çevre ilçelerden değil şehir dışından da gelip beni tercih eden düzenli müşterilerim var. Bana gelip iş yaptıran benden vazgeçemez” dedi.

whatsapp-image-2024-04-16-at-20-01-42.jpeg

ÇOCUKLARINI BU MESLEKLE BÜYÜTTÜ

Güler yüzünü eksik etmeyerek işini hakkıyla yapmaya gayret etmesinin kendisini rakipsiz kıldığını belirten Nedim Aksoy, “Ben ayakkabı boyacılığıyla evime ekmek götürüp çocuklarımı büyüttüm. Öyle bir müşterilerim var ki, 7-8 çift ayakkabı getirip yeniledikten sonra ihtiyaç sahibine vermememi istiyorlar. Bakım parasını da ödüyorlar. Müşterim eli boş gitmesin diye anlaşmalı olduğum iyi bir tamircim de yaptırıyorum ve ardından boyuyorum. Dükkanımın her tarafı cam müşterim ayakkabısına ne yaptığımı hangi boyayı kullandığımı görüyor” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-04-16-at-20-01-41-1.jpeg

“AYDIN’DA AYAKKABI BOYATMA KÜLTÜRÜ YOK”

Renkli ayakkabıları da siyaha boyama marifeti olduğunu aktaran Aksoy, “Aydın’da ayakkabı boyama kültürü yok. Marketten alınan 10 liralık boyayla halletmeye çalışıyorlar. Sonra bana getirip düzeltmemi istiyorlar. Bizim yazın değil kışın işimiz oluyor. Ortalama boyama fiyatları 20 lira. Aldığım boyalar dünya kadar zam gördü ama ben yapmadım. Günlük 200 ile 300 lira kazandığım günlerde oluyor. Çünkü Aydın’da ayakkabı boyatma kültürü pek yok” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-04-16-at-20-01-40.jpeg

NEDİM USTA’DAN ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR

2006 senesinden önce inşaatta boyama yaptığını belirten Aksoy, “2006 yılında bana bu işi veren eski belediye başkanımız rahmetli İlhami Ortekin’dir. Benim yerim daha önce Atatürk Kent Meydandaydı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu, meydanın yenilenmesiyle birlikte beni mağdur etmeyip, şimdiki yerime geçmemi sağladı. Bu sebeple kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

whatsapp-image-2024-04-16-at-20-01-41.jpeg

whatsapp-image-2024-04-16-at-20-01-36-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum