Nostaljik ürünler mezatta açık arttırmayla satılıyor

Nostaljik ürünler mezatta açık arttırmayla satılıyor
ABONE OL
​​​​​​​Aydın’ın Efeler ilçesinde antika eşyalar, açık arttırma ve takas usulüyle haftada üç gün yapılan mezatta satılıyor. 

ABDURRAHMAN FIRAT'IN ÖZEL HABERİ- Aydın’daki bir grup antikasever tarafından Efeler Veysipaşa mahallesi Alihan Baba türbesi karşısında bir kafede her hafta Salı, Çarşamba ve Cumartesi günleri antika ve özel eşyalar takas ve açık arttırma usulüyle satışa çıkarılıyor. Antika ürünlerin çöpe gitmekten kurtulduğu müzayedeye başta Aydın olmak üzere Balıkesir, İzmir, Manisa, Muğla, Isparta ve Antalya’dan çok sayıda vatandaş katılıyor. Ürünlerini satmak isteyenlerin isimleri bir kağıda yazılıp kura çekildikten sonra sırayla ürünler satışa çıkarılıyor. Daktilolar, siyah beyaz televizyonlar, çevirmeli telefonlar, eski fotoğraf makineleri, gaz lambaları, saatler, radyolar, ibrikler, işlemeli vazolar, el terazileri gibi çok farklı özel eşyalar haftanın üç günü saat 20.00’de antikasever Tevfik Kılınç tarafından sunulan müzayedede satışa çıkarılıyor.  Özel eşyaların satıldığı müzayedeye katılan yaklaşık 100 kişi, antika eşyaları alabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor. Kadınların, üniversite öğrencilerinin ve antika tutkunlarının katılmış olduğu müzayedede satışa çıkarılan eserler yüksek fiyatı verende ürün kalıyor.

ÜRÜNLER 5 LİRADAN SATIŞA ÇIKARILIYOR
Mezatta açık arttırma ile ürünleri satan Tevfik Kılınç, “Mezatımızı her Salı, Çarşamba ve Cumartesi günleri yapıyoruz. Canlı mezat yapıyoruz. Katılım gayet güzel. Yazın 180-200 kişi katılıyor. Kışın tabi okulların açık olması ve havaların soğuk olmasından dolayı mevcudumuz 80 civarına düşüyor. Genelde antika ürünler satıyoruz. Eski kömür ütülerden, deve çanlarından, Osmanlı tüfeklerinden, kamalardan, kılıçlardan burada bulabilirsiniz. Ürünlerimizi 5 liradan çıkarıyoruz. 5, 10, 15 artık en son kimde kalırsa ona satıyoruz. Biz memnunuz gelenler de memnun” dedi.

TARİHİ EŞYALAR ÇÖPE GİTMEKTEN KURTARILIYOR
İnsanların genelde antika ürünleri bilmediğinden dolayı çöpe attıklarını belirten Kılınç, “Vatandaşlarımız evlerindeki eski ve antika eşyaları ya çöpe atıyor ya da hurdacıya veriyor. Biz bunları çöpe gitmekten kurtarıyoruz. Bunlar kültürel varlıklarımız. Bunlar dedelerimizden kalan mirastır. Tarihin çöpe gitmemesi için vatandaşların evlerindeki eşyaları sağa sola atmamalarını, buraya getirmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER HARÇLIĞINI ÇIKARIYOR
Aydınlı üniversite Öğrencisi Zehra Dilara Karaarslan, annesiyle birlikte mezatlara katıldığını ve ürün satışının nasıl yapıldığını öğrenince evindeki eşyaları satışa çıkararak haçlığını çıkarıyor. Karaarslan, “Müzayedede hoşuma giden şeyleri satın alıyorum. Ben de evimde olan malzemeleri burada satıyorum. Satış da yapabiliyorum. Para da kazanıyorum. Ekonomik özgürlük sağladı bana” dedi.

GÖRMEDİKLERİ ÜRÜNLERİ TANIMA FIRSATI BULDULAR
Müzayedede ürün alan öğretmen Elif Turak, “Burayı arkadaşımdan öğrendim. Burada eskiye dair daha önce görmediğimiz eşyaları görme fırsatımız oldu. Ben sütlük aldım. Ürünler satışa çıktığı anda herkes en uygun fiyata almak için birbirleriyle yarışıyor. Çok renkli görüntüler oluşuyor. Samimi bir ortam var” diye konuştu.

İstanbul’da öğretmenlik yapan Pelin Pala da katıldığı müzayedede beğendiği üründen satın aldı. Eskiden kullanılan birçok ürünü tekrar görme şansı bulduğunu belirten Pala, “Hatta mezatta hiç bilmediğim, görmediğim ürünleri burada gördüm ve tanıdım. Herkes burada beğendiği ürünü en uygun fiyata almak için birbiriyle yarışıyor. Ben de seçtiğim ürünü en uygun fiyata almak için çabaladım” ifadelerini kullandı.

aydinin-anilari-mezatta-satiliyor-149710-6f77d2f291890410aac8e7a385ea4ee0.jpgaydinin-anilari-mezatta-satiliyor-149710-ff16704f4ae280813cf3546eb290477e.jpgaydinin-anilari-mezatta-satiliyor-149710-3d52148ea979898d1f4be018aa914d51.jpg

FOTOĞRAFLARIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum