NTO, İtalyan Ticaret Odası'nı ziyaret etti

NTO, İtalyan Ticaret Odası'nı ziyaret etti
ABONE OL
Nazilli Ticaret Odası üyeleri, İzmir İtalyan Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Nazilli Ticaret Odası (NTO), üyelerinin uluslararası ticaret konusunda deneyim kazanmak ve iş birliğini geliştirmek için İtalyan Ticaret Odası’na ziyarette bulunuldu.

Ziyarete Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Yönetim kurulu üyeleri Gökhan Yıldız ve Ali Aydın, Meclis üyesi Süleyman Gürbüz ile G. Koordinatör Eray Rüştü Taka katıldı. İtalyan Ticaret Odası Başkan Pıetro Alba yönetim kurulu üyeleri Şahika Aşkıner, Enrıco Riccardo Alıbertı, Buket Kasalı, Erdal Kardaş ve Genel Sekreter Eren Alpar ziyarette hazır bulundu. 

“ORTAK ÇALIŞMALAR MOTİVE EDİCİDİR”
Açılış konuşmasını yapan Başkan Pıetro ALBA Nazilli Bölgesinden İtalya’ya, İtalya’dan Nazilli’ye yapılacak ihracat ve ithalat  imkanlarının arttırılması için NTO ile birlikte çalışmak istediklerini belirtti. Alba, “İtalyan Ticaret Odası olarak biz de NTO ile aynı amaç doğrultusunda faaliyet gösteriyoruz. Bölgesinin en büyük meslek kuruluşlarından biri olan NTO ile işbirliği yapmak bizim için de önemli bir tecrübe olacaktır. Pandemi süreci global ekonominin faaliyetlerini kısıtladı. Mevcut şartlar altında faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu tür ortak çalışmalar bizim içinde motive edicidir” dedi.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
İtalyan Ticaret Odası yönetim kurulu, Nazilli Uzun Yaşam Köyü projesini çok önemli bulduklarını, mutlaka hayata geçirilmesi gereken bir çalışma olarak gördüklerini ifade ettiler. Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan yaptığı konuşmada; “Pandemi nedeniyle gecikmiş bir ziyareti gerçekleştiriyoruz. Nazilli Bölgesi yerleşik tarih geçmişi çok eskilere dayanan, Pamukkale, Nysa, Afrodisias antik kentlerinin ortasında yer alan Ege Bölgesinin en büyük ilçelerinden birisidir. Antik kentlerinin yanında özellikle incir, kestane ve çilek gibi stratejik ürünlerin başkentiyiz. Sarı lop olarak bilinen yüksek ticari değere sahip incir bölgemizde yetişmektedir. Bunun yanı sıra üretim miktarına göre bakıldığında 2018 yılında incir üretiminde Türkiye 306 bin ton ve yüzde 27 oran ile 1. sırada yer almaktadır. Türkiye’yi Mısır yüzde 17, Fas yüzde 11, Cezayir yüzde 10 ve İran yüzde 5 ile takip etmektedir. 2019 yılı dünya incir ihracat miktarı 155 bin ton, ihracat değeri ise 580 milyon dolar olup Türkiye’nin ihracat değeri 284 milyon dolardır. Bu ihracatın ise yüzde 60’ı bölgemizde üretilmektedir. Veriler gösteriyor ki incir üretiminde bölgemiz hem Türkiye hem dünya genelinde birinci sıradadır. Bu değerimizi ekonomik olarak daha üst seviyelere taşımak için Nazilli Ticaret Odası olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“KESTANE ÜRETİMİNDE SÖZ SAHİBİYİZ”
Kestane ile ilgili de konuşan Arslan, İtalyan Ticaret Odası ile iş birliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Arslan, “Kestane üretiminde söz sahibiyiz. Çilek önemli ihraç ürünlerimizden birisidir.  Avrupa’nın en büyük derin dondurucu fabrikası, ısı kazanları, torna fabrikası, otomotiv yan sanayi gibi önemli sanayi tesisleri bölgemizde bulunmaktadır. Tüm amacımız bölgemizde yetişen ve üretilen ürünlerimize ihracat imkanı yaratmak, gerekli ortamı ve şartları sağlamaktır. İşbirliği imkanlarını araştırmak, ortak bir paydada buluşabilir miyiz sorusuna cevap bulmak için buradayız. Kendilerinin de  konuya yaklaşımını olumlu buluyorum. Bundan sonraki süreçte İtalyan Ticaret Odası ile işbirliği yapabileceğimizi ve üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda çalışabileceğimizi temenni ediyorum” diye konuştu. 

ntodan-italyan-ticaret-odasina-ziyaret-etti-180094-c6c9b8488c9c5f03b2212143cc442cb6.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.